Asociaţia Forţa Fermierilor îl invită în România pe Comisarul european pentru Agricultură

2
- Reclamă -

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, este invitat, oficial, în România de către agricultorii din Asociaţia Forţa Fermierilor pentru a lua contact direct cu situaţia dramatică în care se află fermierii români, afectaţi de concurenţa neloială a produselor agricole din Ucraina, anunţă asociaţia, luni, într-un comunicat.

 

”Asociaţia Forţa Fermierilor a susţinut, încă din primele zilele ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, că aceste existenţa acestor coridoare de transport sunt susţinute de către fermierii români, care înţeleg cât de importante sunt acestea pentru efortul de război al vecinilor noştri, însă niciodată nu a fost vorba ca aceste produse agricole să rămână în România, formula agreată şi comunicată la nivel european referindu-se strict la tranzit acestor cereale şi plante oleaginoase.

Pentru că la nivelul Comisiei Europene a fost comunicată decizia unui al doilea pachet de sprijin pentru fermierii din Estul Europei, considerăm că este nevoie de o vizită în teren a comisarului european pentru Agricultură.

AFF apreciază că este necesară o discuţie aici, în România, cu fermierii români, pentru ca Janusz Wojciechowski să poate înţelege şi să se poată convingă care este realitatea cu care se confruntă agricultorii noştri. Fără această deplasare de urgenţă a comisarului pentru Agricultură, România riscă iar să fie dezavantajată de calculele birocratice ale Comisiei Europene”, precizează Asociaţia.

Alianţei pentru Agricultură cere ca produsele agroalimentare din Ucraina să fie controlate sanitar-veterinar în vamă

”Comisarul Wojciehowski sunt convins că înţelege şi acceptă că nu este doar reprezentantul fermierilor polonezi sau bulgari. Este şi reprezentatul european al fermierilor români, pe care are obligaţia să îi reprezinte şi să îi susţină la fel de mult ca şi pe cei din ţara sa de origine. Nu vom accepta ca membrii noştri să fie priviţi şi trataţi ca fermieri de mâna a doua la nivel european. Mai ales că 60% din produsele agricole ucrainiene au trecut prin România, fermierii români au fost în prima linie a acordării de sprijin pentru colegii lor din Ucraina. Avem încrederea că Janusz Wojciechowski va accepta invitaţia oficială a Asociaţiei Forţa Fermierilor, întâlnirea cu fermierii români va fi una constructivă şi utilă, pentru ambele părţi. Şi agricultorii români au nevoie să înţeleagă care este viziunea comisarului şi Comisiei Europene în această situaţia extrem de complicată pentru sectorul agroalimentar din Estul Europei. Fermierii români sunt fideli valorilor europene, tocmai de aceea vrem aceste principii să fie aplicate şi în acest caz. Vom fi parteneri de dialog eficienţi şi responsabili!”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, este invitat, oficial, în România de către agricultorii din Asociaţia Forţa Fermierilor pentru a lua contact direct cu situaţia dramatică în care se află fermierii români, afectaţi de concurenţa neloială a produselor agricole din Ucraina, anunţă asociaţia, luni, într-un… Cititi mai multe aici: Asociaţia Forţa Fermierilor îl invită în România pe Comisarul european pentru Agricultură […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.