Atenție apicultori! Parlamentul aprobă programul de miere în școli

3

Deputații au adoptat proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional. Banii vor proveni din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Achizitionarea mierii poliflore, transportul si distribuția acesteia la unitațile de învatamant pot fi contractate și de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului București, cu asistența direcțiilor pentru agricultura județene, respectiv a municipiului București, conform proiectului de lege.

De altfel, initiațiva legislativă prevede că „resursele financiare necesare implementării prezentei legi se asigura prin transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale ale județelor, respectiv bugetul local al municipiului Bucuresti, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.”

Proiectul stipulează că „mierea poliflora destinată consumului pentru preșcolari și elevii din învatământul primar de stat, privat și confesional va fi ambalata în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atesta calitatea, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achizitionată din lanțul scurt de aprovizionare. Autoritatea Naționala Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program”.

 

3 comentarii

  1. […] Deputații au adoptat proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional. Banii vor proveni din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Achizitionarea mierii… Cititi mai multe aici: Atenție apicultori! Parlamentul aprobă programul de miere în școli […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here