Povestea căpșunarului din Craiova: „Îmi doream enorm să-mi aduc părinţii acasă”

1

Alexandru Drăghici, un tânăr student la Facultatea de Agronomie din Craiova, a început o afacere cu un soi de căpșune care au rod din aprilie până cade prima zăpadă. Afacerea s-a dovedit foarte profitabilă și cu ajutorul ei, tânărul a reușit să își aducă părinții înapoi în România, dupa 12 ani de muncă în străinătate. 

„Îmi doream enorm să-mi aduc părinţii acasă”

Familia Drăghici, din comuna doljeană Mârşani, a început afacerea cu căpşune în urmă cu patru ani. Ideea i-a venit lui Alex, fiul soţilor Drăghici, student la Facultatea de Agronomie din Craiova: „Îmi doream enorm să-mi aduc părinţii acasă. Timp de 12 ani, eu şi fratele meu nu i-am avut lângă noi. Au muncit 12 ani în Italia, au pus ban pe ban pentru ca noi să avem un trai mai bun. Mereu când le spuneam să vină acasă îmi spuneau că nu au ce să facă aici, că e imposibil să câştige banii pe care îi câştigă în străinătate”, a povestit Alex.

Studentul ştia că își poate aduce părinţii în ţară decât dacă le spune că acasă pot demara împreună o afacere profitabilă, în domeniul agriculturii. A început să studieze și a descoperit un soi care dă rod tot timpul anului, gândindu-se că oricine și-ar dori să mănânce căpșune toamna sau iarna, nu din sere, ci direct de pe camp. Astfel, părinții tânărului – Bety și Florin Drăghici au revenit acasă și au început afacerea de familie. Au închiriat în comuna Mârşani 2 hectare de teren, lăsate în paragină. Banii economisiţi în Italia, 30.000 de euro, i-au investit în plante şi în instalaţiile de picurare.

Când au văzut că afacerea este profitabilă, soţii Drăghici au mai închiriat 3 hectare de teren. Producţia anuală de căpşuni este acum de 35 de tone la hectar. Familia Drăghici munceşte acum pe câmpul de la Mârşani – tatăl are grijă de cultură, mama vinde căpşunele în piaţă, iar fiul se ocupă cu promovarea afacerii.

„Oamenii mă cunosc acum în Piaţa Mare din Craiova. La început mă întrebau de unde le aduc, din Spania? Acum ştiu că sunt căpşuni de Mârşani. În această perioadă, în octombrie, le vând cu 12 lei/kilogram şi au mare căutare”, a declarat Bety Drăghici. Alex se gândeşte deja să-şi extindă afacerea. Are multe cereri din ţară, a început să intre cu marfa şi în supermarketuri, dar ce este cel mai important pentru el în acest moment este să reuşească să acceseze fonduri europene.

sursa: Adevarul.ro

 

Citește și Atenție apicultori! Parlamentul aprobă programul de miere în școli

un comentariu

  1. […] Alexandru Drăghici, un tânăr student la Facultatea de Agronomie din Craiova, a început o afacere cu un soi de căpșune care au rod din aprilie până cade prima zăpadă. Afacerea s-a dovedit foarte profitabilă și cu ajutorul ei, tânărul a reușit să își aducă părinții… Cititi mai multe aici: Povestea căpșunarului din Craiova: „Îmi doream enorm să-mi aduc părinţii acasă” […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here