AFIR, protocol de cooperare cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republica Moldova

4
afir-fondurile-disponibile-in-2016-pentru-investitii-in-crearea-si-dezvoltarea-de-activitati-neagricole-674
AFIR a încheiat un protocol de cooperare cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republica Moldova.

Ceremonia de semnare a acordului de către Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR şi de către Vadim Curmei, directorul adjunct al AIPA, a avut loc la sediul Guvernului României, în prezenţa prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, a prim-ministrului Republici Moldova, Pavel Filip şi a miniştrilor din cadrul celor două cabinete.

‘În baza protocolului pe care l-am semnat azi, vom introduce în aplicaţia CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltată de AFIR, producătorii agricoli din Republica Moldova precum şi un modul pentru identificarea şi localizarea produselor sau a serviciilor oferite de aceştia. Vor fi incluse şi informaţii privind traseele turistice care ar putea fi urmate de consumatorii de produse alimentare certificate. Totodată, acordul prevede faptul că, pentru a dobândi experienţa necesară, experţii AIPA vor participa împreună cu delegaţiile AFIR la acţiuni comune cu parteneri din Uniunea Europeană – în baza acţiunilor de parteneriat dintre Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi alte instituţii similare din ţările membre.’ a declarat Directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, cu ocazia semnării protocolului de colaborare.

De asemenea, Directorul general al AFIR a precizat că obiectivul acordului îl reprezintă realizarea unor misiuni de interes comun pentru cele două Agenţii de plăţi, cu privire la dezvoltarea sistemului de sprijin pentru solicitanţii de fonduri europene nerambursabile destinate agriculturii şi dezvoltării rurale. Prin intermediul acestui protocol, cele două părţi semnatare vor dezvolta programe de colaborare în scopul identificării şi realizării unor proiecte comune de susţinere a producătorilor agricoli din România şi din Republica Moldova, precum şi acordarea sprijinului necesar realizării unor parteneriate mixte de colaborare între fermierii din cele două ţări.

Citeşte şi: Atenție apicultori! Parlamentul aprobă programul de miere în școli

4 comentarii

  1. […] AFIR a încheiat un protocol de cooperare cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republica Moldova. Ceremonia de semnare a acordului de către Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR şi de către Vadim Curmei, directorul adjunct al AIPA, a avut loc la sediul… Cititi mai multe aici: AFIR, protocol de cooperare cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republic… […]

  2. […] 🐄 AFIR a încheiat un protocol de cooperare cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republica Moldova Ceremonia de semnare a acordului de către Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR şi de către Vadim Curmei, directorul adjunct al AIPA, a avut loc la sediul Guvernului României, în prezenţa prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, a prim-ministrului Republici Moldova, Pavel Filip şi a miniştrilor din cadrul celor două cabinete. https://agroteca.ro/afir-protocol-de-cooperare-cu-agentia-de-interventie-si-plati-pentru-agricultura… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here