Programul pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare a lânii în zona montană a fost adoptat

1

Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii în zona montană a fost adoptat de Camera Deputatilor (212 voturi pentru, un vot contra, 62 abţineri şi 2 nu au votat).

Axinte Vasile, deputat PSD, a vorbit depre acest program: ” Sunt unul dintre cei care au votat „pentru” PL-x nr. 105/2018 ce are ca obiect facilitarea accesului la finanţare în vederea realizării de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară de lână şi piei, de către crescătorii de animale din zona montană.
Numărul centrelor, tipul acestora, amplasamentul în localităţile din zona montană şi proiectul-tip de realizare se aprobă anual, prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Înfiinţarea acestor centre se realizează în conformitate cu proiectele-tip puse la dispoziţie în mod gratuit de către Agenţia Zonei Montane”.

Proiectul mai prevede instituirea unei scheme de finanţare prin care beneficiarii programului primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiţiei în vederea realizării acestor centre. Camera Deputatilor este for decizional.

Citește și: AFIR, protocol de cooperare cu Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură din Republica Moldova

un comentariu

  1. […] Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii în zona montană a fost adoptat de Camera Deputatilor (212 voturi pentru, un vot contra, 62 abţineri şi 2 nu au votat). Axinte Vasile, deputat PSD, a vorbit depre acest program:… Cititi mai multe aici: Programul pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare a lânii în zona montană a fo… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here