Piaţa vinurilor bio, în creştere puternică

3
vin

Piaţa vinurilor bio va creşte puternic în următorii cinci ani, pe măsură ce consumatorii preocupaţi de mediul înconjurător vor prefera vinurile fără pesticide.

Raportul elaborat de firma de consultanţă International Wine and Spirit Research (IWSR) prognozează că vânzările globale de vinuri bio vor depăşi un milion de sticle în anul 2022, comparativ cu 676 milioane sticle anul trecut şi de aproape trei ori mai mult faţă de cele 349 milioane sticle vândute în 2012. În următorii cinci ani, creşterea pieţei vinurilor bio va fi susţinută de SUA, unde se va înregistra o creştere a vânzărilor de peste 14%, urmată de un avans de 13,5% în Africa de Sud şi Norvegia.

Cu toate acestea, ponderea vinurilor bio, care sunt produse în vii care sunt cultivate fără pesticide sau îngrăşăminte chimice, în piaţa mondială a vinului va rămâne relativ redusă la 3,6%, comparativ cu 2,4% în 2017, susţine IWSR.

Anul trecut, aproape patru din cinci sticle de vin bio vândute la nivel mondial au fost comercializate în Europa, iar primele trei pieţe (Germania, Franţa şi Marea Britanie) au fost responsabile pentru 50% din piaţă, susţine IWSR. În Franţa, creşterea vânzărilor de vinuri bio este una deosebit de solidă, cota de piaţă a acestor vinuri fiind estimată să ajungă la 7,7% în 2022.

Citește și: Piaţa vinurilor bio va creşte puternic în următorii cinci ani, pe măsură ce consumatorii preocupaţi de mediul înconjurător vor prefera vinurile fără pesticide.

3 comentarii

  1. […] Piaţa vinurilor bio va creşte puternic în următorii cinci ani, pe măsură ce consumatorii preocupaţi de mediul înconjurător vor prefera vinurile fără pesticide. Raportul elaborat de firma de consultanţă International Wine and Spirit Research (IWSR) prognozează că vânzările globale de vinuri bio vor depăşi un… Cititi mai multe aici: Piaţa vinurilor bio, în creştere puternică […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here