Auchan inclus pe lista de sponsori internaționali ai războiului la Kiev

2
auchan ucraina
Auchan Ucraina
- Reclamă -

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NAPC) de la Kiev a inclus lanțul de hypermarket-uri Auchan, prezent și în Ucraina, pe lista sponsorilor internaționali ai războiului.

Auchan nu și-a închis afacerile în Rusia după începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei.

”În timpul invaziei ruse pe scară largă a Ucrainei, compania a refuzat să boicoteze statul terorist și nu și-a închis afacerile în Federația Rusă”, a explicat agenția.

Agenția a atras atenția asupra investigațiilor jurnalistice ale Insider, Le Monde și Bellingcat, unde s-a stabilit că, de la începutul războiului, filiala rusă Auchan ar fi furnizat bunuri armatei ruse în teritoriile ucrainene ocupate sub masca ajutorului umanitar și a ajutat, de asemenea, comisarii militari ruși să recruteze militari printre propirii angajați.

Vezi și ANPC a aplicat amenzi de 750.000 lei pentru nereguli găsite în hipermarketurile Auchan

”Unele companii chiar aduc moarte și suferință prin finanțarea războiului împotriva Ucrainei, în timp ce continuă să lucreze în statul terorist rus și plătesc taxe acolo”, se arată într-un mesaj.

- Reclamă -

Pentru Auchan, piața rusă este pe locul doi ca volum de vânzări, după Franța. Doar în 2020, filiala rusă a companiei a plătit 167 de milioane de dolari la bugetul Federației Ruse. Această sumă este echivalentă cu costul a 15 avioane Su-25, 42 de tancuri, 222 de rachete din clasa Kalibr și 477.000 de puști de asalt AK-74.

„Nu putem permite Rusiei să primească în continuare aceste fonduri, pentru care apoi ucide ucraineni”, a subliniat Oleksandr Novikov, șeful NAKC.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NAPC) de la Kiev a inclus lanțul de hypermarket-uri Auchan, prezent și în Ucraina, pe lista sponsorilor internaționali ai războiului. Auchan nu și-a închis afacerile în Rusia după începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei. ”În timpul invaziei ruse pe… Cititi mai multe aici: Auchan inclus pe lista de sponsori internaționali ai războiului la Kiev […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.