Ministrul Daea îndemnă românii să cumpere din piață produse românești

2
piata-legume
- Reclamă -

Cu toate că românii resimt acut creșterea continuă a prețurilor la alimente, fenomen amplificat de inflație, ministrul Agriculturii vede contrariul. Prețurile de consum se vor liniști, iar la unele produse chiar vor scădea, mai ales la cele care apar în această perioadă, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Vezi și FAO: indicele prețurilor la alimente la nivel mondial, în scădere

“Va veni timpul când preţurile se vor linişti, piaţa s-a liniştit şi vom vedea în continuare o stabilitate a preţurilor, la unele produse chiar o scădere a preţurilor de consum, în mod deosebit la cele care apar acum. O să vedeţi şi în piaţă o ofertă, zic eu, generoasă. Aţi văzut ceapa verde, salata, ridichiile, varza timpurie. Vă uitaţi şi la ulei, la pâine şi celelalte preţuri n-au crescut, sunt stabile şi le vedem în continuare ca o tendinţă de scădere a lor, pentru că şi importurile au început să scadă. Tot timpul sunt cu ochii pe rafturi, dar cu siguranţă preţurile vor scădea. Eu cumpăr de la oamenii din piaţă. Ultima dată am dat 1.000 de lei pe toate produsele pe care le-am luat de acolo: miere, brânză, cârnaţi. Produse româneşti excepţionale şi vă îndemn să vă duceţi să cumpăraţi de acolo”, a afirmat Daea.

Daea crede că Legea laptelui “merge bine”

“(…) am văzut asta în piaţă. Chiar astăzi, pentru că eu în fiecare dimineaţă la orele 7:30 intru în videoconferinţă cu judeţele şi în comunicarea pe care o am dimineaţa îi întreb să vadă despre ce este vorba, să se ducă în magazine să vadă. Este un instrument de sprijin care a început să-şi facă efectul. Preţul la lapte s-a păstrat”, a spus oficialul.

Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la prima ediţie a Romanian Agri Trade Summit, eveniment organizat la Bucureşti, la au fost prezenţi peste 400 de specialişti din 13 ţări

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Cu toate că românii resimt acut creșterea continuă a prețurilor la alimente, fenomen amplificat de inflație, ministrul Agriculturii vede contrariul. Prețurile de consum se vor liniști, iar la unele produse chiar vor scădea, mai ales la cele care apar în această perioadă, a declarat, miercuri,… Cititi mai multe aici: Ministrul Daea îndemnă românii să cumpere din piață produse românești […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.