Heineken vrea să se retragă din Rusia în 2023

1
heineken
heineken
- Reclamă -

Producătorul olandez de bere Heineken a declarat că vizează o plecare din Rusia „în 2023”. Presa occidentală relatează că Heineken au fost acuzați de un site olandez de investigații că își mențin operațiunile în această Rusia, deși au anunțat în 2022 că se vor retrage din țara condusă de dictatorul Vladimir Putin.

Platforma FollowTheMoney a susținut că Heineken, al doilea mare producător de bere din lume, cu sediul la Amsterdam, își „încalcă promisiunea” prin continuarea investițiilor în Rusia. Aceasta și-a bazat afirmația pe rapoartele de activitate ale filialei rusești a grupului.

Vezi și Auchan inclus pe lista de sponsori internaționali ai războiului la Kiev

„Lucrăm din greu pentru a asigura transferul companiei noastre din Rusia către un cumpărător de încredere în circumstanțe foarte dificile”, a declarat marți Heineken într-un comunicat. Grupul își propune să finalizeze vânzarea afacerii sale din Rusia „în prima jumătate a anului 2023”, a precizat acesta.

Heineken a anunțat în martie 2022 că se retrage din Rusia, la scurt timp după ce a anunțat că va înceta să vândă și să producă marca sa de bere Heineken în această țară și va suspenda noile investiții și exporturi.

Potrivit FollowTheMoney, Heineken a oprit producția berii sale omonime în Rusia, dar a lansat „nu mai puțin de 61 de produse noi pe piața rusă în ultimul an”. „Heineken își încalcă astfel un angajament anterior de a nu face noi investiții în Rusia”, a adăugat platforma. Producătorul de bere a răspuns în declarația sa că este „fals și înșelător” să se spună că și-a încălcat promisiunile.

„Compania din Rusia este complet izolată și își autofinanțează toate cheltuielile operaționale”, a explicat aceasta. Grupul spune că nu primește „niciun dividend, taxe corporative sau redevențe din Rusia” și se așteaptă la o depreciere de aproximativ 300 de milioane de euro în urma vânzării.

- Reclamă -

Potrivit grupului, „colegii locali” fac „tot ce pot” pentru „a împiedica naționalizarea și pentru a se asigura că mijloacele lor de trai nu sunt puse în pericol”.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.