Baciu: Vrem să producem în țară ce mănâncă poporul român

0
Protest agricultorilor, 7 iunie 2016
- Reclamă -

UPDATE: Protestul agricultorilor la Parlament

Agricultorii au protestat astăzi în Parcul Izvor in fața Parlamentului în semn de protest față de situația dificilă în care se află acest sector. Întârzierea subvențiilor, fie dn vina APIA sau a băncilor, Legea 321 a supermarketurilor, achiziția terenurilor de către străini sau excesul de controale din partea ANAF sunt doar câteva dintre problemele ridicate de către fermieri. Președintele LAPAR, Laurențiu Baciu, a atras atenția marilor rețele de retail că trebuie să se aprovizioneze cu marfă din România și nu din import.

baciu scena

Președintele LAPAR, Laurențiu Baciu

„Ieri s-au întâlnit cei de la supermarketuri și ne-au amenințat că pleacă. Plecați și veniți când vă aduc eu, pentru că înainte să veniți voi aici aveam unde ne desface marfa. Nu aveam marfă cât se cerea pe piață…ori acum am ajuns ca din acele produse deosebite din toate punctele de vedere  – calitate, gust, inclusiv preț să nu avem unde le desface și să suportăm în supermarketuri, nu vreau să le spun gunoaie, mărfuri de o calitate îndoielnică, ca să nu mai spun că sunt prețuri îndoielnice….Noi le asigurăm piața, dar nu ca să aducă în magazine producție din altă parte decât din România. Vrem să mâncăm românește, să producem în România ce mănâncă poporul român. Înainte de 1989 nu aduceam nimic din afară și nu era nimeni flămând”, a spus Baciu.

Pe scena improvizată în Parcul Izvor au mai urcat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Nini Săpunaru, împreună cu alți câțiva colegi parlamentari, care au anunțat că în prezent se lucrează la o serie de acte normative de interes pentru agricultori. Parlamentarii i-au invitat pe fermieri în următoarele zile la discuții și cam atât…..

Ministru Agriculturii, Achim Irimescu, în schimb, a anunțat că fermierii vor primi integral subvențiile până la finalul acestei luni, iar săptămâna viitoare urmează ca la Ministerul Agriculturii să aibă loc o discuție pe tema Legii vânzării terenurilor agricole către străini.

- Reclamă -

La protestul LAPAR au participat mai multe organizații ale fermierilor, inclusiv ale crescătorilor de animale. Este vorba de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federația ROMOVIS, Federația PROOVIS, Federația Națională a Crescătorilor de Ovine din România (Dobrogea), Asociația Crescătorilor de Bovine din județul Covasna, Asociația Națională a Crescătorilor de Vaci de Carne, Federația Națională CAPRIROM.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.