Omul de afaceri indian A.S. Bindra vrea să investească 200 milioane de dolari în România în creșterea păsărilor

0
Cresterea pasarilor, sectorul avicol
- Reclamă -

Omul de afaceri Indian A.S. Bindra vrea să dezvolte un proiect greenfield în sectorul de creștere a păsărilor, având planificate investiții de circa 200 milioane de dolari, potrivit Business Review magazine.

Într-un interviu recent acordat revistei, omul de afaceri susține că are în plan achiziționarea unei suprafețe de 2.500 ha de teren pentru amplasarea fermei. Investiția ar urma să fie realizată în județul Brăila și va genera circa 1.000 de locuri de muncă

“Investiția, inclusiv terenurile și restul achizițiilor, se va ridica undeva la 200 milioane de dolari. Ferma va costa în jur de 60 milioane de dolari, în condițiile în care terenurile vor fi atât cumpărate, cât și închiriate,” a precizat indianul.

Bindra a mai declarat că vrea să înceapă producția anul viitor, cea mai mare parte a acesteia urmând să fie exportată. Producția se va ridica la 30-40 de milioane de pui broiler annual. Investiția va include un abator, laboratoare, precum și tot ceea ce este necesar pentru derularea în bune condiții a activității. Circa 70% din producție va fi exportată în Europa și în Orientul Mijlociu, iar restul va avea ca destinație piața locală.

Industria avicolă românească, unul dintre sectoarele cele mai competitive ale industriei alimentare locale, a atras investiții importante în ultimii ani. Principalii jucători pe această piață sunt companii cu capital românesc – Transavia, Aaylex, Agricola Bacău, alături de firme contralate de investitori libanezi, unele implicate într-o serie de scalndaluri de evaziune.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.