În Bistrița îți culegi singur din plantație zmeura și murele

0

După ce, în primăvară, un fermier din comuna Cîrligele jud,eţul Vrancea, cu o livadă de sute de cireși a ”vândut” recolta direct din pom, a venit timpul celor care au cultivat zmeură și alte fructe de pădure să apeleze la aceeași soluție.

Pandemia a forțat o familie din Bistrița-Năsăud care cultivă fructe de pădure, ca la sfârșit de săptămână, să cheme clienții pe plantație să-și culeagă fructele singuri. O atare situație face extrem de vizibil caracterul bio al fructelor, consumatorul putând să se convingă singur de unde vin ”bomboanele agricole”.

Culege-ți cireșele singur și te bucuri de o zi în livadă

Dealurile de la Dobricel sunt numai bune pentru cultivarea fructelor de pădure.

Familia Nechita s-a întors de câțiva ani din străinătate și s-a apucat aici de agricultură. Au început, timid, cu plantații de mure, apoi au cultivat și zmeură, iar în perioada culesului, care durează cam o lună pe an, în fiecare weekend deschid porțile publicului larg, pentru ca fructele să fie culese chiar de clienții în căutare de produse bio.

Familia vinde fructele în piețele din Bistrița-Năsăud și Cluj.

Chiar dacă suntem în plină pandemie, proprietarii plantației se gândesc să extindă afacerea și să înființeze și o cultură de afin. Îi îndeamnă și pe alții să ia exemplu și să se ocupe de acest tip de agricultură.

Cu 20 de lei kilogramul de zmeură și 12 lei cel de mure, familia Nechita nu se îmbogățește, dar își asigură un trai decent.

Culesul a început în primele zile de august și, în funcție de vreme, va mai dura până la începutul lunii septembrie.

În fiecare weekend, plantația este deschisă doritorilor.

Vezi cel mai convenabil purificator de aer SHARP pe Casoteca.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here