Boloș: Trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul de la procesator până la vânzătorul final

1
fructe-export-agroalimentare

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi despre scăderea preţurilor la alimentele de bază că trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor.

 

El a precizat că după trei luni de zile se va realiza un impact al măsurii şi se vor lua decizii în funcţie de rezultatul acestei analize.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş a declarat despre măsura de scădere a preţurilor la alimentele de bază că populaţia aşteaptă aceste măsuri din partea Guvernului şi a coaliţiei de guvernare, în condiţiile în care am asistat la o creştere a preşurilor la produsele alimentare şi în general a preţurilor, în perioada de criză, atât pe componenta de utilităţi publice cât şi alimente.

Marcel Boloş a arătat că proiectul de ieftinire a preţurilor, elaborat de Ministerul Agriculturii, a fost explicat în coaliţie şi are ca obiectiv final ieftinirea preţurilor la produselor alimentare prin plafonarea marjelor adaosului comercial la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final de asemenea cu 20%.

”Este proiectul mult aşteptat de către toţi românii şi urmează să fie aplicat pe o perioadă de trei luni de zile şi sunt aşteptate ieftiniri considerabile la aceste produse alimentare”, a mai spus Boloş.

El a menţionat că ”trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor şi să fie implementat aşa cum a fost susţinut de ministerul Agriculturii.

14.000 de porci vor fi ucişi în Timiș

Marcel Boloş a mai spus că după trei luni de zile se va realiza un impact al măsurii şi se vor lua deciziile următoare în ceea ce priveşte consecinţele pe care le-au produs aceste măsuri.

un comentariu

  1. […] Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi despre scăderea preţurilor la alimentele de bază că trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor.   El a precizat că după trei luni de… Cititi mai multe aici: Boloș: Trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul de la procesator pâ… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here