14.000 de porci vor fi ucişi în Timiș

1
- Reclamă -

Două focare de pestă porcină au fost depistate în judeţul Timiş, unul la o fermă a companiei Smithfield şi altul într-o gospodărie. Urmează ca aproximativ 14.000 de porci să fie ucişi. Autorităţile au stabilit zone de protecţie şi de supraveghere.

 

”Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş informează că în data de 18.05.2023 au fost confirmate şi declarate două focare de pestă porcină africană, şi anume în exploataţia comercială de porcine aparţinând SC Smithfield România, Ferma Cenei din localitatea Cenei şi respectiv într-o exploataţie nonprofesională de porcine din localitatea Opătiţa, judeţul Timiş”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Direcţiei de Sănătate Veterinară Timiş.

Au fost prelevate probe de la ferma din Cenei care au fost trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti pentru confirmare şi identificare a virusului pestei porcine africane, iar în urma analizelor rezultatul a fost pozitiv. De asemenea, de la gospodăria din Opătiţa au fost prelevate probe, iar în urma analizelor făcute la Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş a fost confirmat virusul.

Autorităţile au stabilit zone de protecţie şi de supraveghere în care va fi limitat comerţul cu porci.

Comisia Europeană: cereale ucrainene nu pot fi interzise în Europa

- Reclamă -

La ferma din Cenei sunt 17.900 de porci, însă aproximativ 14.000 dintre aceştia vor fi neutralizaţi. Restul de circa 4.000 fiind într-o altă hală, în care nu a fost confirmată pesta porcină.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.