Cerealele din Ucraina: discuții între România, Moldova și Ucraina

3
- Reclamă -

Optimizarea tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina a fost subiectul discuţiilor care au avut loc vineri între ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, şi omologii săi din Republica Moldova şi Ucraina.

„Scopul întrevederii dintre cei trei omologi a fost acela de a agrea modul de organizare în vederea optimizării tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina, astfel încât fermierii români să aibă posibilitatea transportului cerealelor, eliberării depozitelor şi scoaterii la export a produselor din noua recoltă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmis AGERPRES.

Vezi și Tayyip Erdogan: “acordul privind cerealele” prelungit două luni

Cei trei miniştri ai Agriculturii din România, Republica Moldova şi Ucraina au convenit să facă un schimb de informaţii cu privire la cantităţile de grâu ce vor urma să fie transportate pe culoarele solidarităţii.

Întâlnirea dintre Petre Daea şi omologul său din Republica Moldova, Vladimir Bolea, a avut loc la sediul MADR, iar Mikola Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii, a participat în format online.

- Reclamă -
- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Optimizarea tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina a fost subiectul discuţiilor care au avut loc vineri între ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, şi omologii săi din Republica Moldova şi Ucraina. „Scopul întrevederii dintre cei trei omologi a fost acela de a agrea modul de… Cititi mai multe aici: Cerealele din Ucraina: discuții între România, Moldova și Ucraina […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.