Camera Deputaților: piețele își continuă activitatea

1
legumicultura-piata-dovlecei-vinete
- Reclamă -

Camera Deputaților: piețele își continue activitatea. Plenul Camerei a adoptat cu majoritate de voturi ca, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile să își continue activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri.

„Trebuie să redeschidem și piețele în spații închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, piețele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate”, a spus deputatul UDMR Lorand Balint Magyar.

PSD-iștii susțin că închiderea piețelor a fost o măsură „aberantă” „Este o prostie (închiderea piețelor – n.r.), iar piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție. Pentru că ieri până și cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noștri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană”, afirmă deputatul PSD Daniel Suciu.

Ciolacu, PSD: piețele, târgurile, bâlciurile și talciocurile rămân deschise

El a mai spus că liberalii au votat în comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea piețelor.

- Reclamă -

„E adevărat, se închid piețe. Aceste piețe sunt închise acolo unde sunt primari ai PSD. Se repetă același scenariu din perioada stării de urgență, când foarte mulți primari PSD au ținut acele piețe în aer liber închise. PSD politizează absolut orice. PSD, cel care plânge de mila oamenilor, este același PSD vechi, condus de Liviu Dragnea, care a alungat românii din țară. acum mimează o anumită grijă față de românul de rând. Sunt aceeași pesediști care v-au bătut în stradă i v-au alungat din țară. Oameni buni, nu vă lăsați mințiți de aceeași pesediști. Azi colegii au votat la comisie o ordonanță care are foarte multe lucruri bune. Așa cum ne-a obișnuit, PSD intervine pe ordonanțele de urgență și le modifică. Ceea ce se întâmplă este un joc politic, de campanie, ieftin”, a replicat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Deputatul USR Cătălin Drulă a susținut că închiderea piețelor a fost „pripită și nejustificată”.

”USR PLUS nu e de acord cu închiderea piețelor agroalimentare. Dincolo de asta, rămâne acest proiect care e aberant. În primul rând este neconstituțional, iar tehnic și juridic este un dezastru. Acest amendament zice că târgurile și bâlciurile nu vor fi închise niciodată în stare de urgență”, adaugă Drulă.

Legea adoptată de Deputați va merge la promulgare la Președintele Klaus Iohannis. Șeful Statului are trei variante : să o promulge, să o atace al Curtea Constituțională sau să o retrimită Parlamentului pentru reexaminare.

Legea adoptată astăzi de Camera Deputaților contravine deciziei Guvernului de a închide a închide piețele din spațiile închise.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.