Carnea va fi mai scumpă înainte de Paște

0
vitrina-supermarket-carne-porc

Vești mai puțin bune pentru consumatori înainte de Paște.

 

Carnea de porc și de miel s-ar putea scumpi, anunță producătorii, dar și importatorii. Explicația este simplă, furajele pentru hrana animalelor au costat mai mult din cauza secetei de anul trecut, iar cererea de carne va crește brusc după perioada postului. Doar carnea de pui ar putea rămâne la prețurile actuale.

Trebuie precizat și faptul că aproape 70% din carnea de porc pe care o consumăm este din import. Fermele românești asigură doar o mică parte din necesarul de consum, după ce au fost decimate de pesta porcină africană, în ultimii trei ani și jumătate. Acum, prețul la poarta fermei se apropie de 5 lei pe kilogram, cel mai mic din ultimii ani. Totul, din cauza importurilor ieftine. Fermierii spun că vând în pierdere, iar singura soluție pentru a rezista e să crească prețurile de sărbători.

100 de milioane de euro pentru tinerii fermieri prin rogramul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here