Cât costă un tractor universal

5
- Reclamă -

Un tractor universal este printre cele mai importante „unelte” agricole, dacă nu chiar cea mai importantă, mai ales acest utilaj realizează majoritatea dintre lucrările necesare într-o fermă. Iar tehnologia din prezent permite și pilotarea automată a tractorului și nu numai.

Pentru începerea unei afaceri în agricultură, de multe ori un tractor mic, cu un preț mai mic, face față lucrărilor. Oferta de pe piața utilajelor agricole este variată, chiar dacă producția locală de tractoare (și nu doar) nu mai este ce a fost.

În România sunt prezente în piață mărci celebre, cum ar fi americanii de la John Deere, mărci mai puțin cunoscute, mărci chinezești și mărci din fosta Uniune Sovietică, iar unul dintre puținii producători locali este IRUM.

Care sunt prețurile

Pentru tractoarele cu motoare de 20-40 CP, prețurile variază între 5.500 de euro și 18.000 de euro, iar unde este cazul, se adaugă și TVA.

foton254
Foton FT254

Astfel, un tractor Foton FT254, cu putere de transmisie a motorului de 25 de cai putere, are un preț situat în jurul a 5.800 de euro, plus TVA. Acesta are tracțiune 4×4, motor cu trei cilindri, iar cutia de viteze este de opt înainte și două înapoi.

- Reclamă -

Modelul poate să execute multe dintre lucrările agricole, cum ar fi aratul, discuitul, semănatul, prășitul, însă fermierul trebuie să ia în calcul, atunci când atașează un utilaj agricol, de puterea destul de mică a tractorului.

 

Branson 2200
Branson 2200

 

Prețurile încep să crească …

Un alt tractor pentru ferme este Branson 2200, un model cu 20 de cai putere și tracțiune pe cele patru roți. Și acest tractor are motor Diesel cu trei cilindri, iar transmisia se face prin cutie manuală cu trei trepte și reductor cu două trepte.

Prețul pentru acest tractor se situează în jurul a 8.400 de euro (la care se adaugă TVA).

 

… și ajung la cinci cifre

Tym T503
Tym T503

Un tractor produs în Coreea de Sud, cu 37 de cai putere, este modelul Tym T503, cu un motor cu patru cilindri și tracțiune integrală.

Un avantaj pentru zilele călduroase este aerul condiționat cu care este dotat acest tractor, dar prețul este pe măsură, de circa 17.500 de euro (plus TVA).

- Reclamă -

5 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.