CE a adoptat un regulament pentru depozitarea cărnii de porc. Ce prevede actul

0
- Reclamă -

Comisia Europeană a adoptat un regulament pentru depozitarea cărnii de porc, mai exact de punere în aplicare (UE) 2015/2334 de deschidere a depozitării private pentru carnea de porc și de stabilire în avans a cuantumului ajutorului.

Regulamentul stabilește tipurile de produse eligibile, perioadele de depozitare, garanțiile aferente cererilor de sprijin precum și cuantumul ajutorului pentru fiecare categorie de produs, conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Regulamentul a fostadoptat de CE pe 14 decembrie. Perioada de depunere a cererilor este deschisă începând cu data de 04.01.2016.

CITEȘTE ȘI Fonduri europene pentru producția de bere

Condițiile generale de derulare a măsurilor de depozitare privată sunt stabilite prin Regulamentul (CE) NR. 826/2008 al Comisiei din 20 august 2008 de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privat a anumitor produse agricole, cu modificările și completările ulterioare.

Materialul „Aspecte generale privind derularea măsurii de depozitare carne de porc” poate fi consultat pe site-ul oficial al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

- Reclamă -

O altă măsură în folosul agricultorilor a fost luată de Guvern într-o ședință de la jumătatea lunii, mai exact, a decis ca să majoreze suma alocată agricultorilor pentru plata ajutorului de stat în scopul reducerii accizei la motorină pentru agricultură

Suma a fost majorat 40 de procente și a ajuns la 377,472 milioane de lei de la 270,697 de milioane lei.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 iar plata ajutorului se face prin centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA).

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.