Ce trebuie să știe viitorii antreprenori când vor să își deschidă o afacere în agricultură

1
- Reclamă -

Atât timp cât ai un plan de afaceri bine structurat și iei cele mai bune decizii, mai ales din punct de vedere logistic, să îți deschizi un business în domeniul agriculturii poate fi o idee care îți va aduce profit pe termen lung. Totuși, nu omite riscurile aferente, deci, pregătește-te corespunzător, fiindcă răbdarea și munca asiduă sunt cheia. Așadar, iată câteva sfaturi utile de care să ții cont.

Factorul logistic joacă un rol important

Atunci când vine vorba de succesul în agricultură, factorul logistic primează. Mai exact, indiferent că alegi să cultivi fructe și legume, ori poate chiar cereale,  sau îți bazezi afacerea pe creșterea animalelor, ai nevoie de echipamentele și utilajele potrivite. Așadar, trebuie să te asiguri că iei cele mai bune decizii.

Drept urmare, mai întâi, vezi unde ai de gând să îți amplasezi ferma. Dacă ai de gând să cumperi un teren ori să îl iei în arendă. De asemenea, interesează-te cu privire la fertilitatea solului din zona respectivă. În plus, dacă ai de gând să recoltezi zarzavaturi, fructe, legume sau cereale, o să îți fie de folos, pe lângă îngrășământ, și spații de depozitare, precum hambarele.

Apoi, ține cont de echipamentele și sistemele necesare care îți vor facilita munca câmpului. Aici ne referim la panouri solare pentru stocul de energie electrică, generatoare, dar și la un sistem de irigații eficient. Pe de altă parte, cu siguranță, trebuie să ai la îndemână anumite utilaje precum un tractor, motocultor, combină, semănătoare, prese de balotat, dar și camioane, pentru transportul și manipularea anumitor obiecte și produse. Totuși, din cauza uzurii și a utilizării lor pe teren, astfel de utilaje se pot defecta, de aceea, ca producția să nu îți fie afectată de asemenea impedimente, apelează cu încredere la piese auto pentru camioane sau la alte modele de piese, ca să te asiguri că vehiculele vor da un randament maxim.

Învață cât mai multe lucruri despre acest domeniu

Agricultura este un domeniu complex, chiar dacă la prima vedere pare că ai nevoie doar un teren și niște semințe ca să reușești. Așa că, în funcție de ceea ce îți propui să faci, de la plantarea răsadurilor până la creșterea animalelor, este necesar să ai cât mai multe noțiuni, ca să îți gestionezi ferma corespunzător. Așadar, poți citi cărți de specialitate, te poți duce la cursuri sau să le ceri sfatul unor fermieri și agricultori cu experiență. Sunt multe detalii pe care este indicat să le iei în considerare.

De exemplu, gândește-te că animalele au nevoie de anumite furaje și concentrate, o medicamentație specială sau de o temperatură specială, mai ales când au o vârstă fragedă. La fel, atunci când vine vorba de prelucrarea pământului sau de recoltarea acestuia trebuie să știi cu exactitate ce fel de îngrășământ sau erbicid trebuie folosit. Deci, sigur ai multe de învățat.

- Reclamă -

Fă-ți un plan de afaceri bine pus la punct

Gândește-te de la bun început de câți bani ai nevoie ca să pui afacerea pe picioare și ce ai de gând să faci cu exactitate. Mai precis, care va fi ramura pe care te axezi, în cât timp ai de gând să îți recuperezi investiția ori care sunt produsele cu care vrei să ieși pe piață. Deci, ai nevoie de un plan pe termen lung.

De asemenea, nu uita să faci un studiu de piață și să îți analizezi atent competitorii, ca să știi cum să îți poziționezi afacerea și să îți dai seama de atuurile pe care le ai comparativ cu ceilalți antreprenori.

Deci, după cum vezi, acestea sunt doar o parte din detaliile de care să ții cont, fiindcă să devii fermier implică multă dedicare, timp și bani investiți. Totuși, dacă planul tău de afaceri este coerent și ai multă ambiție, adică ești dispus mereu să înveți din greșeli și să dobândești noțiuni utile, cu siguranță, vei reuși pe drumul acesta al agriculturii.

Sursă foto: Shutterstock.com

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Atât timp cât ai un plan de afaceri bine structurat și iei cele mai bune decizii, mai ales din punct de vedere logistic, să îți deschizi un business în domeniul agriculturii poate fi o idee care îți va aduce profit pe termen lung. Totuși, nu… Cititi mai multe aici: Ce trebuie să știe viitorii antreprenori când vor să își deschidă o afacere în agricultură […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.