CEC Bank a acordat linii de finanţare în valoare cumulată de 30 milioane lei grupului de firme Rodbun

3

CEC Bank a acordat linii de finanţare în valoare cumulată de 30 milioane lei grupului de firme Rodbun, cel mai ambiţios proiect antreprenorial din agricultura românească, cu activităţi de dezvoltare de noi soiuri şi inovaţie, reţea de distribuţie pentru inputuri agricole, servicii şi consultanţă.

 

Conform unui comunicat , PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al grupului de producţie agricolă în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

„Suntem mândri să susţinem business-uri agricole din România care se dezvoltă şi inovează. Iar Rodbun este un model de urmat: proiectele recente vizează dezvoltarea unor soiuri adaptate la noile condiţii climatice, soluţii digitale, servicii şi suport pentru fermieri. Rodbun este un business românesc solid care a crescut în mod constant de la an la an şi care a reuşit să creeze o comunitate de fermieri în jurul său şi să se dezvolte împreună. Sectorul agribusiness este esenţial pentru economie şi pentru siguranţa aprovizionării alimentare”, a declarat Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.

La rândul său, Daniel Muntean, fondator Rodbun, a subliniat că parteneriatul cu CEC Bank probează „o alianţă strategică între capitalul românesc şi interesele fermierilor români”, care reprezintă o categorie esenţială pentru dezvoltarea economiei naţionale şi poziţionarea ţării noastre în elita productivă a Uniunii Europene.

„Fermierii români, pe care Rodbun îi reprezintă şi îi deserveşte cu mândrie, reprezintă un model pentru o adaptare de succes la rigorile înalte ale pieţei europene şi mondiale după 1989. Ei merită, din acest motiv, cele mai performante şi moderne tehnologii, produse şi servicii – iar CEC Bank contribuie direct la asigurarea acestora”, a spus Muntean.

CEC Bank este un partener de tradiţie al grupului Rodbun, fiind parte din consorţiile bancare care au acordat finanţări sindicalizate grupului Rodbun începând din 2018 şi este parte şi din cel mai recent împrumut sindicalizat, în valoare de 278 milioane de lei, acordat în august 2021.

Rodbun împlineşte 20 de an

Anul acesta grupul Rodbun împlineşte 20 de ani şi a devenit în prezent cel mai mare furnizor de inputuri agricole (seminţe, îngrăşăminte) pentru micii fermieri – cu peste 6.400 de clienţi şi o reţea naţională de 40 de magazine agricole şi fito-farmacii, 100 de agenţi de vânzări şi peste 1.000 de promotori. Grupul operează 9 ferme moderne proprii – în care se produc seminţe şi se testează tehnologii agricole, lucrând o suprafaţă cumulată de 6.600 de hectare şi operând facilităţi logistice agricole complexe, din care fac parte şi silozuri cu o capacitate de depozitare de circa 73 de mii de tone.

Recent, în structura acţionariatului Rodbun a intrat Daniel Dines, CEO şi fondator al UiPath, care a achiziţionat un pachet de 9,57% din pachetul de acţiuni al grupului prin intermediul Ice Vulcan Properties. Implicarea fondatorului UiPath are rolul de a sprijini poziţionarea Rodbun ca lider în domeniul cercetării şi inovaţiei, în contextul în care provocările climatice şi crizele geopolitice evidenţiază tot mai clar importanţa vitală a agriculturii, asigurării hranei şi lanţurilor funcţionale de aprovizionare pentru securitatea globală.

Grupul Rodbun este activ, din acest motiv, în zona inovaţiei şi digitalizării, prin platforma Nextfarm, care facilitează maximizarea producţiei şi optimizarea consumului de inputuri folosind tehnologii inovatoare: imagini prin satelit care sunt procesate cu tehnologii avansate şi avertizează în cazul apariţiei unor boli/deficienţe, corelarea datelor de producţie cu cele meteo, mai multe module de management al fermei.

Daea susține că avem grâu și pentru export

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 53,3 de miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2022.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking, mobile banking şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

RodBun Grup S.A. este o companie antreprenorială românească, fondată în anul 2002 de Alexandru Iancu şi Daniel Muntean. RodBun este specializat în produse şi servicii pentru fermierii români. Cea mai importantă activitate a grupului este producerea de sămânţă agricolă, RodBun fiind cel mai important jucător autohton din acest domeniu.

3 comentarii

  1. […] CEC Bank a acordat linii de finanţare în valoare cumulată de 30 milioane lei grupului de firme Rodbun, cel mai ambiţios proiect antreprenorial din agricultura românească, cu activităţi de dezvoltare de noi soiuri şi inovaţie, reţea de distribuţie pentru inputuri agricole, servicii şi consultanţă.  … Cititi mai multe aici: CEC Bank a acordat linii de finanţare în valoare cumulată de 30 milioane lei grupului de firme Ro… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here