Romsilva anunță că are suficient lemn de foc pentru populație

2
lemn foc
- Reclamă -

Romsilva a anunțat că va suplimenta cu 500.000 de metri cubi volumul de lemn pentru industrie, dar va majora şi cantităţile de lemn pentru foc destinat populaţiei. Regia Naţională a Pădurilor are practic suficient lemn pentru necesarul populației. 

În prezent, un metru cub de lemn de foc se vinde în România, prin intermediul rețelelor de magazine de bricolaj, cu peste 1000 de lei. Pe piața gri, un metru cub de lemn de foc, cu tot cu transport, costă doar jumătate.

Vezi și Romsilva a vândut 1.463 milioane mc de lemn de foc pentru populație 

Directorul general al RNP – Romsilva, Daniel Nicolăescu, a dispus, în cadrul unei videoconferinţe de lucru cu directorii direcţiilor silvice din subordinea regiei, suplimentarea volumului de lemn pentru foc destinat populaţiei, astfel încât să se poată acoperi cererea pentru această resursă.

Conducerea Romsilva analizează posibilitatea relocării, din pădurile administrate, a unor volume de lemn pentru foc din zonele unde există excedent, în special în zonele de munte, către zonele deficitare, pentru a echilibra astfel piaţa lemnului pentru foc.

„În acelaşi timp, având în vedere cererea ridicată pentru lemn din partea industriei, conducerea Romsilva a identificat posibilitatea suplimentării volumului oferit pe piaţă cu circa 500.000 de metri cubi de lemn din producţia acestui an. Conform prevederilor legale, această măsură va fi supusă aprobării Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în şedinţa din 29 septembrie a.c.”, spune Romsilva.

- Reclamă -

În primele opt luni ale acestui an, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a livrat direct populaţiei 1.217.464 metri cubi lemn pentru foc, cu 362.399 de metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut, şi se estimează că până la finalul anului, volumul de lemn pentru foc oferit direct populaţiei va fi de circa două milioane de metri cubi.

Vezi și TVA pentru lemnul de foc scade de la 19% la 5%

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale, precum şi 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Romsilva a anunțat că va suplimenta cu 500.000 de metri cubi volumul de lemn pentru industrie, dar va majora şi cantităţile de lemn pentru foc destinat populaţiei. Regia Naţională a Pădurilor are practic suficient lemn pentru necesarul populației.  În prezent, un metru cub de lemn… Cititi mai multe aici: Romsilva anunță că are suficient lemn de foc pentru populație […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.