Cercetătorii din Insulele Canare și Cuba încearcă să folosească yuca în hrana animalelor

1
- Reclamă -

Cercetătorii din Insulele Canare și Cuba lucrează la dezvoltarea mâncării de animale pe bază de yuca.

Află din acest articol ce este yuca și cum este posibil să o folosim în viitor.

Ce este yuca

Yuca este o plantă orifinară din  regiunile aride din America si din Caraibe, dar se buucură de popularitate și în gradinile temperate din Europa si Asia, pentru rezistența sa ce îi permite să se dezvolte în medii foarte dure.

Vezi și Cum putem cultiva plante medicinale chiar și în balcon

Yuca este o plantă decorativă de interior, cunoscută pentru frunzele sale veșnic verzi, asemănătoare unor săbii, dar și pentru paniculele terminale mari de flori albe sau albicioase.

- Reclamă -

Hrană de animale din yuca

Inițiativă de dezvoltare a mâncării pentru animele din yuca se preconizează că va reduce costurile în domeniul creșterii animalelor, dar va fi și o alternativă sustenabilă a sistemului actual de producție agricolă.

Cercetătorii lucrează de un an la transformarea părții subterane a plantei de yuca în făină pentru a înlocui cerealele, dar și partea exterioară a plantei, frunzele, ca furaj. Principalele puncte studiate sunt comportamentul terenului, randamentul agricol, viabilitatea economică, tehnologia de fabricare a produselor de hrană uscată și găsirea formulelor pentru o dietă echilibrată, utilizând yuca și alte ingrediente. De asemenea, cercetătorii analizează apetitul și digestia animalelor în urma acestor diete.

Sursa: g4food.ro

Sursa foto: pinterest.com și unsplash.com

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.