Satele din Spania se depopulează din cauza lipsei agricultorilor

1
- Reclamă -

Satele din peninsula Iberică au început să se depopuleze înca din anii 80′, însă în ultimii 15 ani problema a accelerat dramatic. Conform datelor publicate de Institutului Național de Statistică, trei din patru sate pierd din numărul de locuitori de la an la an.

Lipsa agricultorilor cu experiență a declanșat probleme în lanț, de la depopularea satelor și micșorarea procentului de pământ cultivat la aglomerarea orașelor mari și scumpirea alimentelor.

Depopularea satelor

Depopulării satelor are ca principală probllemă îmbătrânirea fermierilor. Uniunea Fermierilor și Crescătorilor de Animale susține că aproximativ 70% din agricultori au deja 55 de ani sau mai mult. S-a constatat că agricultorii mai în vârstă optează pentru a lucra suprafețe mici de teren, cu un profit foarte mic, în schimb, tinerii agricultori adesea aleg să cultive suprafețe extinse și mai viabile în termeni economici.

Alte probleme ce duc la depopularea satelor sunt salariile mult prea mici din agricultură, iar tinerii spanioli sunt reticenți în a se angaja la muncă fizică, în contextul acestor salarii.

Populația nu este încurajată să emigreze în aceste sate, cheltuielile de acomodare sunt imense, iar școlile, serviciile de sănătate și centrele comerciale fiind la distențe destul de mari.

- Reclamă -

Sursa: g4food.ro

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.