Strugurii cu semințe importați din Italia, câștigă tot mai mult teren în Europa, în condițiile în care strugurii fără semințe sunt la mare căutare în ultimii ani. Află care este cauza acestor noi preferințe de consum.
Oferta a scăzut, cererea și prețul au crescut
În regiuni specializate în cultivarea strugurilor, au fost desființate tot mai multe hectare de struguri cu semințe în ultimii ani. De exemplu, în provincia Taranto, mai mult de jumătate din podgoriile tradiționale au fost recent dezrădăcinate și înlocuite cu struguri fără semințe.
Modificarea prețurilor a fost vizibilă de la începutul anului, cu 0,20 EUR/kg mai mari decât în urmă cu un an, în ciuda sosirii timpurii pe piață a produsului care se vinde, deci, în același timp cu cel sicilian.
În 2024, strugurii timpurii Victoria au fost introduși în „coșul de bunuri de consum”, care este actualizat anual pentru a calcula inflația, devenind astfel parte din cele 1.915 bunuri și servicii actuale considerate de importanță fundamentală în Italia.
Specialiștii spun că cei care preferă să consume struguri cu semințe, vor continua să îi achiziționeze și în viitor.
Sursa: g4food.ro