Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru motorină pot fi depuse până pe 2 mai

2

Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului I al anului 2022, pot fi depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până în data de 2 mai 2022, inclusiv, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Susţinem în continuare fermierii prin decontarea a 1,63 de lei pentru fiecare litru de motorină folosit în agricultură, maximul permis de regulamentele europene pentru această formă de sprijin. Am prevăzut în bugetul din acest an sumele necesare pentru acoperirea acestor costuri şi banii vor intra rapid în conturile fermierilor pentru că ştiu cât de important este pentru ei disponibilul de capital pentru continuarea lucrărilor în agricultură”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Având în vedere faptul că ultima zi de depunere a cererilor de plată este 30 aprilie 2022, iar aceasta este zi nelucrătoare, termenul de depunere se prelungeşte până pe data de 2 mai 2022 inclusiv, în conformitate cu prevederile art. 12 din Regulament Delegat UE nr. 640/2014 şi ale Codului de Procedură Civilă.

Cererile se depun în format fizic sau pot fi transmise prin mijloace electronice la Centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, însoţite de documentele prevăzute în Anexă.

Toate documentele transmise electronic vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de solicitantul sprijinului, însuşite prin semnătura şi vor purta sintagma „conform cu originalul”.

Sondaj: în România există o criză artificială a lemnului în acest moment

2 comentarii

  1. […] Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului I al anului 2022, pot fi depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până în data de 2 mai 2022, inclusiv, a anunţat… Cititi mai multe aici: Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru motorină pot fi depuse până pe 2 … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here