Cu ce vine coaliția PSD-PNL-UDRM în sprijinul fermierilor și a industriei alimentare

2
- Reclamă -

Pachetul de măsuri dedicat românilor despre care tot vorbesc liderii PSD-PNL-UDMR este numit ”Sprijin pentru România” și va fi prezentat astăzi după ședința coaliției, conform Informateca.ro.

Specific pentru AGRICULTURA

  • Sprijin pentru procesarea producţiei agricole. Suma estimată: 200 de milioane de euro. Sursa de finanţare: buget de stat prin bugetul MADR
  • Capitalizarea Casei de Comerţ UNIREA pentru asigurarea necesarului de produse agroalimentare de bază. Suma estimată: 100 milioane de euro. Sursa de finanţare: buget de stat, prin bugetul MADR.

Alte măsuri economice care au efect și asupra fermierilor și a industriei alimentare

  • Creşterea valorii tichetelor de masă la 30 de lei de la 1 iunie.
  • Stabilirea salariului minim în agricultură şi industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei brut, similar celui din sectorul construcţii.

SAU

  • Program de sprijin pentru transportatori şi distribuitori. Schema de ajutor de stat de 300 de milioane de lei (cu posibilitatea suplimentării) pentru decontarea a 0,50 lei/ litru de carburant pentru sprijinirea operatorilor economici care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, precum şi transport de persoane ocazional sau regulat, dar şi pentru companiile implicate în activităţile de distribuţie (doar pentru alimentarea făcută pe teritoriul României) (circa 4.000 de benficiari). Sursa de finanţare: buget de stat, prin Ministerul Transporturilor.

 

VEZI MAI MULTE PE INFORMATECA.RO

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Pachetul de măsuri dedicat românilor despre care tot vorbesc liderii PSD-PNL-UDMR este numit ”Sprijin pentru România” și va fi prezentat astăzi după ședința coaliției, conform Informateca.ro. Specific pentru AGRICULTURA Sprijin pentru procesarea producţiei agricole. Suma estimată: 200 de milioane de euro. Sursa de finanţare: buget… Cititi mai multe aici: Cu ce vine coaliția PSD-PNL-UDRM în sprijinul fermierilor și a industriei alimentare […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.