Chesnoiu: Agenţia a primit cereri de finanţare a proiectelor de investiţii în valoare de 18 miliarde de euro

3

Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, a participat la Conferinţa Regională PNDR organizată de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării unde a prezentat stadiul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, indicatorii de impact ai investiţiilor din mediul rural, precum şi liniile de finanţare care urmează a fi deschise în acest an.

‘În acest moment ne interesează foarte mult prezentul şi viitorul, dar ne interesează şi trecutul, pentru a putea îndrepta acele lucruri care uneori nu au mers bine. Când vorbim despre viitor, ne gândim la ceea ce ne aşteaptă în perioada următoare din punct de vedere al implementării, dar mai ales, ne interesează să construim un Program de Dezvoltare Rurală post 2020 cât mai apropiat de nevoile dumneavoastră, ale fermierilor. Astfel, vă invit ca în cadrul acestor întâlniri de lucru şi prin orice alte mijloace de comunicare pe care le consideraţi potrivite, să fiţi proactivi, să ne puneţi la dispoziţie toate informaţiile tehnice şi specifice necesare pentru că ele pot sta la baza elaborării Programului viitor’, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

De asemenea, directorul general a precizat că Agenţia a primit în programarea anterioară a PNDR cereri de finanţare a proiectelor de investiţii în valoare de aproximativ 18 miliarde de euro. Pentru perioada 2014 – 2020, AFIR a primit, până în prezent, solicitări de finanţare în valoare de peste 7,20 miliarde de euro si a încheiat peste 49.000 de contracte de finanţare, pentru care au fost alocate 3,85 miliarde de euro. Valoarea totală a plăţilor efectuate până în prezent către beneficiarii actualului Program este de 3,32 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de peste 36% din fondurile puse la dispoziţie de către Comisia Europeană prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Citește și:Declaraţiea unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale trebuie depusă până pe 16 iulie

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here