Cioban criminal în Vaslui: a omorât alt cioban cu lovituri de bâtă

0

Unul dintre cei mai influenţi crescători de oi de rasă din regiunea Moldovei, Ioan Ţibireac, vicepreşedintele Asociaţiei OvisMold, a fost arestat preventiv fiind acuzat că a aplicat o corecţie fizică unui cioban, în urma căreia victima a murit după mai multe luni de suferinţă.

Ioan Ţibireac (71 ani), din comuna vasluiană Văleni, este vestit în lumea crescătorilor animalelor din zona Moldovei. El considerat cel mai mare crescători de oi-rasa Karacul, din zona de est a României, fiind multiplu premiat la expoziţiile de animale regionale şi naţionale.

Pe 1 mai, Ioan Ţibireac a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, alături de un cioban de-al său, cei doi fiind acuzaţi că au bătut un cioban de la o altă stână, care murit după mai multe luni de suferinţă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit în după-amiaza zilei de 31 mai 2019, Ţibireac, alături de un cioban de-al său, un tânăr de 22 de ani, au atacat cu bâtele ciobanul unei alte stâni, după ce acesta din urmă ar fi scăpat oile pe o plantaţie de-a lui Ţibireac. În urma agresiunii, victima, un bărbat de 57 de ani, a suferit fracturi la picioare, mâini ce au necesitat 150-160 zile de îngrijiri medicale. În luna februarie, bărbatul agresat de Ioan Ţibireac şi Gabriel Săcrieru, a murit.

Zilele trecute, anchetatorilor le-au parvenit concluziile medico-legale, astfel că s-a dispus reţinerea agresorilor. ”În data de 30 aprilie a.c., cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, astăzi fiind prezentaţi Judecătoriei Vaslui, cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

700 de animale incendiate de cioban, nu se știu motivele

Motivul agresiuni l-ar fi constituit faptul că, persoana vătămată, în calitate de cioban la o stână din apropiere, nu a supravegheat corespunzător o turmă de ovine aflate la păscut pe raza municipiului Vaslui, în zona staţiei de epurare a apei, turmă care ar fi pătruns şi ar fi provocat distrugeri la o plantaţie agricolă deţinută de unul dintre bărbaţii bănuiţi de comiterea faptei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a acestora”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Judecătoria Vaslui a emis mandate de arestare de îndată, pe numele celor doi agresori, acuzaţi de vătămare corporală.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here