Cioloș continuă periplul prin țară. Fermierii, tot fără bani

0
- Reclamă -

În ciuda promisiunilor făcute de autorități cu privire la plata subvențiilor până pe data de 15 august, se pare că nu se întâmplă aproape nimic, de altfel cum era și de așteptat, așa că greviștii foamei se pregătesc din nou de protest, iar de această dată numărul lor ar putea fi cu mult mai mare.

În tot acest timp, oficialii români își văd de ale lor, ca și când totul este în regulă și au chiar, am putea spune, tupeul să se plimbe prin țară și să organizeze întâlniri de lucru cu amârații de agricultori ajunși la sapă de lemn. După întâlnirea de la Afumați de săptămâna trecută, de real succes, ce-i drept, premierul Dacian Cioloș şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, se vor întâlni joi, începând cu orele 14:00, la sediul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie, comuna Cristian, judeţul Sibiu. Va fi o întâlnire de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor agricoli din sectorul zootehnic (bovine, ovine-caprine, porcine, păsări), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Dezbateri cu fermierii pe tema legea vânătorii

La întâlnire vor participa reprezentanţii a 20 de asociaţii ale crescătorilor de animale, temele dezbaterilor vizând, cu precădere, aspecte legate de: legea vânătorii, problema TVA-ului la persoanele fizice, posibilitatea acordării unui ajutor de minimis pentru achiziţionarea de berbeci de rasă, problema păşunilor aflate în proprietatea primăriilor, acordarea subvenţiilor în zootehnie, asigurarea pieţelor de desfacere (ţările arabe, Turcia etc), amenajarea de către ANSVSA a unor puncte de sacrificare locale, problemele legate de zilierii implicaţi în activităţile agricole, precum şi aspecte legate de condiţiile privind bunăstarea animalelor (porc şi pasăre). Să vedem cum îi vor primi pe cei doi fermierii din Sibiu și dacă aceste întâlniri chiar au rezultate.

Citeşte pe AgroTeca şi Spania, producătorul low cost de carne de porc al Europei

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.