Comerţul internaţional cu produse agricole, foarte important pentru multe regiuni ale lumii

2
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale

Comerţul internaţional cu produse agricole va deţine un rol important în livrarea alimentelor în condiţiile în care schimbările climatice vor influenţa semnificativ capacitatea multor regiuni ale lumii de a produce alimente, potrivit raportului „Evaluarea Pieţelor Produselor Agricole, 2018”, realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Cea mai afectată va fi producţia alimentară în ţările cu latitudini scăzute, multe dintre acestea suferind deja de sărăcie, insecuritate alimentară şi malnutriţie, în timp ce în regiunile cu climă temperată temperaturile mai ridicate vor duce la creşterea producţiei agricole. Potrivit directorului general al FAO, José Graziano da Silva, pentru a împiedica extinderea şi mai mare a decalajelor economice şi alimentare dintre ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare, evoluţia şi extinderea comerţului cu produse agricole trebuie să fie echitabilă şi să se lucreze în direcţia eliminării foametei, nesiguranţei alimentare şi a malnutriţiei.
Comerţul agricol a crescut semnificativ între anii 2000 şi 2016, de la 570 miliarde de dolari la 1,6 trilioane de dolari. O mare parte a acestui fapt a fost determinată de expansiunea economică din China, precum şi de creşterea cererii globale de biocombustibili, precizează autorii raportului citat.

Citește și: Ministerul Agriculturii a recalculat suma alocată motorinei

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here