Ministerul Agriculturii a recalculat suma alocată motorinei

5
- Reclamă -

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură a fost modificată din nou. De la suma de 487.586,579 mii lei aprobată iniţial săptămâna trecută, s-a ajuns la suma de 420.581 mii lei.

Ministerul Agriculturii a afişat săptămâna trecută suma alocată pentru plata ajutorului de stat la motorină pentru anul 2018, iar marţi, 18 septembrie, actul normativ este modificat, rezultând o sumă mai mică.

Proiectul de act normativ anunţat săptămâna trecută, precizează că suma alocată pentru anul 2018 este de 487.586,579 mii de lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe 2018.

În urma unei actualizări, suma afişată pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii este mai mică cu 67 de milioane de lei.

Citeşte şi Fermierii români afectaţi de gripa porcină nu au primit despăgubirile promise

Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru. 

Autor: Andreea Burghelea

- Reclamă -

 

- Reclamă -

5 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.