Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina

2
- Reclamă -

Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina până pe data 15 septembrie, Regulamentul Uniunii Europene fiind deja publicat în Jurnalul Oficial, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

 

„A apărut deja Regulamentul Uniunii Europene în Jurnalul Oficial. Restricţiile pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui din Ucraina se prelungesc până pe data 15 septembrie. Se dovedeşte faptul că am avut constanţă, am reuşit să transmitem informaţiile necesare, iar Comisia Europeană a înţeles greutăţile cu care se confruntă fermierii şi a decis asupra acestui aspect, având în vedere că în scurt timp intrăm la recoltat şi trebuie să avem spaţiile libere, dar şi posibilitatea de a valorifica producţia atât intern cât şi extern”, a precizat, pentru Agerpres, Petre Daea.

În ceea ce priveşte deblocarea celui de-al doilea pachet de sprijin pentru fermierii afectaţi de importurile ieftine din Ucraina, în valoare de 100 de milioane de euro, în cadrul căruia Comisia a propus alocarea unei sume de aproape 30 de milioane de euro pentru România, ministrul Agriculturii a transmis că în prezent se aşteaptă conformarea Ungariei de a suspenda măsura unilaterală pe care a luat-o.

„Sper ca Ungaria să se conformeze şi să-şi suspende măsura unilaterală pe care a luat-o, pentru că este condiţie impusă de Comisia Europeană. Sper ca după prelungirea restricţiilor pentru importurile de cereale din Ucraina, după apariţia Regulamentului 1100 din 5 iunie 2023, Ungaria să-şi suspende măsura, iar Comisia să dea drumul la bani”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Asociaţia Forţa Fermierilor îl invită în România pe Comisarul european pentru Agricultură

- Reclamă -

Comisia Europeană a anunţat luni că UE a extins până în 15 septembrie restricţiile la importurile de cerealele din Ucraina cerute de cinci state membre, care caută să-şi protejeze sectorul lor agricol, transmit Reuters şi Xinhua.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina până pe data 15 septembrie, Regulamentul Uniunii Europene fiind deja publicat în Jurnalul Oficial, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.   „A apărut deja Regulamentul Uniunii Europene în Jurnalul Oficial. Restricţiile… Cititi mai multe aici: Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.