Comisia Europeană ia în calcul acordarea unui nivel crescut al avansurilor pentru plăţi directe

3
agricultura afaceri
- Reclamă -

Comisia Europeană ia în calcul acordarea unui nivel crescut al avansurilor pentru plăţi directe, de la 50% la 70%, şi pentru anumite măsuri de dezvoltare rurală, de la 75% la 85%, informează  Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Pentru a veni în sprijinul fermierilor români, în urma fenomenelor climatice dificile din acest an, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a solicitat Comisiei Europene – comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan – sprijin prin creşterea avansului pentru plăţile directe şi dezvoltare rurală pentru a fi acordate în toamna acestui an. În urma acestei intervenţii, comisarul european Phil Hogan răspunde pozitiv solicitării ministrului Petre Daea, prin scrisoarea cu nr. (2018) 4270299, cu privire la posibilitatea creşterii nivelului avansurilor pentru plăţi directe (de la 50% la 70%) şi pentru anumite măsuri de dezvoltare rurală (de la 75% la 85%)”, se spune într-un comunicat al MADR.

Există şi posibilitatea acordării separate a avansurilor pentru SAPS sau sprijinul cuplat, odată ce controalele au fost finalizate pentru aceste scheme, precum şi alte instrumente care ar putea veni în ajutorul fermierilor, cum ar fi anumite scheme din Programul de Dezvoltare Rurală sau ajutoarele de stat.

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.