Conferința privind Cooperarea pentru Pescuit și Acvacultură la Marea Neagră va avea loc la București

0
- Reclamă -

Pe 25 octombrie, în București va avea Conferința la Nivel Înalt privind Cooperarea Consolidată pentru Pescuit și Acvacultură la Marea Neagră, prezidată de Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Evenimentul va reuni statele riverane la Marea Neagră, statele membre şi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN),  dar li reprezentanţi ai Comisiei Europene, GFCM, FAO şi Eurofish.

 „Obiectivul prioritar al Conferinței este de a încuraja cooperarea consolidată care stă la baza schimburilor de cunoștințe cu privire la aspectele principale care afectează gestionarea pescuitului, acordarea de consultanță științifică cu privire la aspectele biologice și ecologice, impactul socio-economic și impactul asupra mediului, măsuri de gestionare și acvacultură durabilă”, a declarat ministrul Achim Irimescu.

În ziua de dinaintea conferinței, pe 24 octombrie va avea loc o sesiune de experți, la care vor participa specialiști din țările riverane Mării Negre, din ţările membre ale OCEMN și de la organizațiile relevante va aborda aspecte tehnice legate de cele mai importante provocări în domeniul pescuitului și acvaculturii în regiune.

Se vrea alinierea la obiectivele de dezvoltare durabile ale ONU

Conform ultimelor studii ştiinţifice, starea stocurilor din Marea Neagră este îngrijorătoare, prin urmare sunt necesare acțiuni concertate în scopul protejării eco-sistemelor marine și a reducerii impactului negativ al pescuitului asupra mediului, inclusiv prin alinierea la obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

Citește și: O nouă ediţie a conferinţei “Agri-business pe profit”

 

- Reclamă -

Evenimentul este organizat de Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (GFCM FAO) împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acesta se va desfăşura la Hotel Athenee Palace Hilton.

Sursă foto: www.footage.framepool.com 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.