Controale la căpșuni și de cireșe în Piața Obor

0
- Reclamă -

Inspectorii fito-sanitari au luat mostre de căpșuni și de cireșe de pe tarabele unor producători din Piață Obor. Fructele au fost duse în laboratorul fito-sanitar din București, unde testele vor releva dacă și în ce procent aceste fructe au reziduuri de pesticide.

Ministerul Agriculturii a declanșat ample controale în piețe și magazine, pentru verificarea nivelului de reziduuri de pesticide în legume, fructe și zarzavaturi, operațiunea fiind cunoscută sub numele de . Și pentru că ne aflăm în plin sezon, autoritățile au declanșat verificări sub sloganul Cireașa și căpșuna.

Reprezentanții fermierilor au cerut Ministerului Agriculturii intensificarea controalelor, pentru a dovedi că marfa românească e de calitate.

Inspectorii fito-sanitari verifică actele vânzătorului și apoi pune fructele în pungi.

20 mai, Ziua mondială a albinei – Există peste 20.000 de specii de albine în lume

Ionela are taraba plină cu cireșe din propria livada, din Dâmbovița. A auzit de noul program de control și îl consideră util, însă consumatorii sunt sceptici.

- Reclamă -

De la taraba lui Ion, inspectorii au luat căpșuni pentru a le verifica și încheie un proces verbal. Fermierul nu are emoții, pentru că a făcut cursuri ca să știe cum se pot stropi corect plantele.

Producătorii vor primi rezultatele analizelor în câteva zile.

Producătorii și vânzătorii care aduc pe tarabe fructe sau legume tratate cu produse neomologate riscă amenzi mari, dar și retragerea mărfii de pe piață.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.