Controlul APIA pe teren trebuie finalizat până la 15 februarie. În martie încep plățile

0
autorizare-apia-control-teren
- Reclamă -

La data de 28 ianuarie 2017, 8.174 de ferme din județele Alba, Sălaj, Hunedoara, Olt,   Caraș-Severin, Cluj, Bistrița-Năsăud, Dolj se aflau în întârziere în privința controlului pe teren. Pentru aducerea la zi și crearea posibilității de finalizare a controlului clasic, etapă obligatorie pentru acordarea sumelor de către APIA, au fost detașați de la alte centre județene 262 specialiști cu atribuții de control pe teren, în județele menționate.

Ca urmare a acestei măsuri, în momentul de față numărul fermelor rămase pentru control a fost redus la 174. Astfel, controlul poate fi încheiat până la data de 15 februarie, urmând a se proceda la etapele tehnice care urmează, respectiv introducerea rapoartelor de control în sistemul informatic.

Citește și: Au lăsat Capitala pentru un business cu miere în provincie

 

 

Au avut loc două întâlniri de lucru cu dezvoltatorul de soft privind îmbunătățirea aplicației, astfel reușindu-se reducerea termenelor de livrare a funcționalităților în cadrul aplicației pentru demararea plăților finale aferente anului 2016, în sectorul vegetal și zootehnic. Aceste etape premergătoare au facilitat reducerea termenului de acordare a subvențiilor, astfel încât în luna martie să înceapă plățile.

Pentru anul 2017

În acest moment, se află în pregătire campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017. Prin Ordinul MADR nr.18 din 3 februarie 2017 s-a stabilit modalitatea de coordonare a implementării schemelor de plăți directe şi a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură la nivelul MADR şi al APIA, astfel:

- Reclamă -

o   1 martie – 15 mai 2017,  sesiunea de depunere/primire cereri unice

o   1 iunie – 1 iulie 2017, efectuarea controlului administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor

o   1 iulie – 1 octombrie 2017, controlul la fața locului, pentru cererile unice de plată eșantionate la controlul în teren

o   15 octombrie  2017, plata avansului pentru campania 2017

o   1 decembrie 2017  – 31 martie 2018, plata regulară a subvențiilor aferente anului de cerere 2017

De asemenea, se află în elaborare ordinul pentru formularul de cerere aferent campaniei 2017, astfel încât toți fermierii din baza de date a APIA să primească invitații pentru a depune cererile de plată cu respectarea perioadei de depunere a acestora, respectiv 1 martie -15 mai 2017.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.