Cotnari: Strugurii sunt gata de cules în România

1

Vara fierbinte a acestui an a creat condiţiile începerii culesului în vii mai repede decât de obicei. La Cotnari, în cea mai mare podgorie din Moldova, recoltarea se face în acest an, în premieră, atât manual, cât şi mecanizat. Calitatea strugurilor pentru vin este una foarte bună, spun vinificatorii, chiar dacă producţia este mai mică decât anul trecut.

Pe cele aproape 1700 de hectare cultivate cu viţă de vie pe dealurile Cotnariului este forfotă mare, pentru că a venit vremea culesului.

În condiţiile în care forţa de muncă este tot mai greu de găsit, fermierii cotnăreni au achiziționat combine moderne pentru recoltat struguri. Utilajele dau un randament bun, recoltatul făcându-se pentru prima dată şi manual, şi mecanizat.

Oros: fermierii vor fi stimulaţi să intre în cooperative pentru a-şi putea vinde produsele

Recolta este de circa 11 de tone la hectar, faţă de 12 tone la hectar, cât s-a cules anul trecut. Cu toate acestea, viticultorii şi vinificatorii apreciază calitatea strugurilor, fapt care va favoriza producerea unui vin foarte bun.

Temperaturile ridicate din această vară au adus un plus la cantitatea de zahăr pentru Tămâioasa românească şi Grasa de Cotnari.

Scapă de virusuri cu un Purificator 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here