Crenvuștii, aliment cu carne de proc și bombă cu ceas

1
- Reclamă -

Etichetele crenvurştilor care se regăsesc pe piaţa din România arată că în compoziția acestora carnea de porc se află în proporţie de 10% până la 93%.

„În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului„, arată InfoCons.

Conform sursei citate, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurşti carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor.

Vezi și Cris-Tim lansează gama Gostat

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Totodată, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc:

  • 100% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari),
  • numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11.

Aplicaţia InfoCons afişează numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Etichetele crenvurştilor care se regăsesc pe piaţa din România arată că în compoziția acestora carnea de porc se află în proporţie de 10% până la 93%. „În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele… Cititi mai multe aici: Crenvuștii, aliment cu carne de proc și bombă cu ceas […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.