Cultivatorii de roșii din Italia riscă să piardă recoltele din cauza secetei

1
- Reclamă -

Cultivatorii de roșii din Italia se confruntă cu seceta și lipsa de apă pentru irigare. O parte din producție va fi pierdută în acesta an.

Recolta de roșii din Italia

Suprafața totală cultivată cu roșii a crescut cu 6.000 de hectare, de la 25.000 de hectare, la 31.000 de hectare în regiunea de Centru-Sud a Italiei.

”Producătorii agricoli continuă să se confrunte cu o lipsă de apă pentru irigare. Va fi dificil ca terenurile cultivate cu roșii să fie irigate, atâta timp cât apa este necesară în acest scop, pe tot parcursul lunii august și chiar până la sfârșitul lunii septembrie. Aceasta înseamnă că o parte din producție va fi pierdută”, a declarat Angelo Miano, președintele provincial al sindicatului agricol Agricoltori Italiani Capitanata din Foggia

Liderii sindicali semnalează, de asemenea, și o încercare a procesatorilor de a reduce prețurile de achiziție, stabilite la 150 de euro/tonă, pentru roșiile rotunde, și la 160 de euro/tonă, pentru roșiile lungi.

„Trebuie să se respecte echilibrele interne ale lanțului de aprovizionare, astfel încât antreprenorilor agricoli, în lumina investițiilor și riscurilor suportate, să li se garanteze o rentabilitate echitabilă”, a spus conducerea sindicatului agricol din Foggia

- Reclamă -

Sursa: g4food.ro

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.