Culturile de porumb din judeţul Buzău încep să fie înlocuite cu cele de sorg

1
recolta-porumb
- Reclamă -

Culturile de porumb din judeţul Buzău încep să fie înlocuite cu cele de sorg, o specie populară în Africa, rezistentă la secetă, cereală cu valori nutriţionale ridicate.

 

Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Agricole Buzău, sorgul a fost adoptat de către fermieri după ce au constatat că plantele rezistă mult mai bine la secetă şi oferă un randament bun din punct de vedere al producţiei la hectar.

„Foarte mult se cultivă sorg. Un înlocuitor de porumb. Este o plantă cu un grad ridicat de proteină, care nu are nevoie de apă multă, se seamănă după 1 mai, îi place căldura şi lumina, din acest motiv rezistă la secetă. Înainte nu era bine valorificată, dar acum înţeleg că are un preţ mai bun ca porumbul”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea.

El a adăugat că sorgul este o plantă a viitorului, care va câştiga din ce în ce mai mult teren, pe fondul schimbărilor climatice.

APIA: pot fi depuse cererile de finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina

- Reclamă -

„Acum se cultivă în tot judeţul, înainte o puteam regăsi răzleţ, dar acum fermierii o să însămânţeze o suprafaţă mult mai mare. Dacă înainte vorbeam de 100 de hectare, de data asta se va trece de 1.000 de hectare lejer. O să se cultive şi porumb, dar mulţi au testat anul trecut sorg şi au obţinut producţii de două tone la hectar şi la porumb mai nimic. Drept urmare, sunt premise favorabile culturii. Anul acesta este obligatoriu să pui culturi proteice, aşadar va fi un pic mai mozaicată paleta de culturi atât datorită regulilor impuse, cât şi a climei care te face să te adaptezi”, a precizat directorul Direcţiei Agricole Buzău.

Constantin Florea, un fermier din judeţ a ales ca, în acest an, să cultive peste 100 de hectare de teren cu sorg, ţinând cont de faptul că alţi producători au obţinut producţii record.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Culturile de porumb din judeţul Buzău încep să fie înlocuite cu cele de sorg, o specie populară în Africa, rezistentă la secetă, cereală cu valori nutriţionale ridicate.   Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Agricole Buzău, sorgul a fost adoptat de către fermieri după ce au… Cititi mai multe aici: Culturile de porumb din judeţul Buzău încep să fie înlocuite cu cele de sorg […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.