Când repari sau înlocuiești acoperișul? Iată semnele la care trebuie să fii atent!

1
- Reclamă -

Când repari sau înlocuiești acoperișul? Potrivit experților în domeniu, vara este cel mai potrivit anotimp pentru astfel de proiecte. Că tot trece timpul extrem de repede și vara e mai aproape decât credem, ne-am gândit că este important să primești sfaturi despre schimbarea sau înlocuirea acoperișului, la cine să apelezi pentru această intervenție, dar și ce alegeri să faci pentru a face și economii.

Care este diferența dintre înlocuirea acoperișului și reparația acestuia?

Dacă este să vorbim despre înlocuirea acoperișului, trebuie să știi că aceasta este o investiție cât se poate de sigură, pe termen lung, de care pot ajunge să se bucure chiar și strănepoții tăi.

Reparația sa, atunci când este efectuată de profesioniști în domeniu, așa cum este și recomandat să se întâmple, garantează din nou confortul și siguranța familiei tale, pentru vremuri la fel de îndelungate.

Înlocuirea acoperișului se impune atunci când cel actual este prea deteriorat pentru a putea fi reparat sau îți dorești cu tot dinadinsul o schimbare. De aici reiese că reparația acoperișului se face doar atunci când vorbim despre probleme minore, dar și majore, însă care nu afectează structura de rezistență a acestuia sau o porțiune însemnată din el.

Care sunt semnele care indică înlocuirea sau repararea acoperișului?

Spre deosebire de o gaură apărută pe podea, de exemplu, ce îți sare imediat în ochi, uzura acoperișului nu este la fel de simplu de observat. Experții în domeniu recomandă să verifici periodic starea de sănătate a acoperișului tău, în special la început și după sezonul rece.

De ce în special la început și după trecerea sezonului rece? Pentru a fi sigur că locuința ta nu va fi afectată de sezonul rece, respectiv sezonul rece nu ți-a afectat acoperișul. În cazul în care observi nereguli, nu ezita să iei legătura cu o firmă specializată în reparatii acoperisuri din Bucuresti sau din orașul tău. Lasă profesioniștii în domeniu să intervină asupra problemelor de acest gen pentru a fi sigur că sunt rezolvate în întregime.

- Reclamă -

Revenind, iată după ce semne să te uiți înainte, dar și după trecerea sezonului rece:

Scurgeri în pod

Petele de apă sau de gheață apărute în pod sunt semne clare care indică faptul că la nivelul acoperișului tău există scurgeri. Dacă ai mansardă, cu siguranță le vei observa mult mai rapid. Nu lăsa să treacă prea mult timp pentru că acoperișul își va pierde din rezistență, iar cu cât cantitatea de apă este mai mare, cu atât mai repede vor fi afectați și pereții.

Țigle sparte sau lipsă

Acestea pot fi smulse sau distruse de furtuni. Este important să le identifici în timp util și să le înlocuiești. Apelează la o firmă de reparații acoperișuri specializată pentru a fi sigur că la următoarea furtună nu se va întâmpla același lucru.

Țigle deformate

Odată cu trecerea timpului, țiglele se învechesc, devin curbate la margini și își pierd din proprietăți. Este normal să se întâmple acest lucru, având în vedere că trec prin îngheț, dar și prin efectele razelor UV. Important este să le identifici la timp și să le înlocuiești.

Lipsa granulelor de pe țigle

Granulele de pe țigle au un rol extrem de important. Ele previn procesul de îmbătrânire a învelitorii. Dacă nu sunt montate corespunzător, apa le va îndepărta. Același lucru se poate întâmpla și atunci când acoperișul tău nu este prevăzut cu jgheaburi. Cum verifici dacă granulele nu au fost îndepărtate? După furtuni, asigură-te că nu se observă granulele la baza jgheaburilor.

Mucegai pe tavan sau vopsea crăpată

Când este necesară înlocuirea acoperișului? Atunci când țiglele sunt ondulate pe margini sau când sunt curbate și prezintă fisuri adânci? Potrivit experților în domeniu, dacă țiglele au devenit ondulate, este necesară înlocuirea completă a acoperișului.

În cazul în care țiglele sunt curbate și prezintă fisuri adânci, ele pot fi înlocuite cu ușurință, ceea ce înseamnă că este necesară doar repararea acoperișului.

Oricare ar fi problema, fie că vorbim despre înlocuire sau despre reparație, colaborează doar cu profesioniști în domeniu. În acest fel, știi sigur că lucrarea este una corectă, profesională și că nu vei mai avea probleme cu acoperișul pentru mult timp de acum încolo!

 

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Când repari sau înlocuiești acoperișul? Potrivit experților în domeniu, vara este cel mai potrivit anotimp pentru astfel de proiecte. Că tot trece timpul extrem de repede și vara e mai aproape decât credem, ne-am gândit că este important să primești sfaturi despre schimbarea sau înlocuirea… Cititi mai multe aici: Când repari sau înlocuiești acoperișul? Iată semnele la care trebuie să fii atent! […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.