Compania Westfalia Fruit, un jucător important pe piața globală de avocado, a prezentat la târgul internațional Fruit Attraction 2024 din Madrid o inovație sustenabilă – o hârtie realizată din 25-30% deșeuri de avocado, conform Food Bev.
În cadrul evenimentului, Westfalia a demonstrat o metodă de ambalare ecologică, prin care cojile și sâmburii de avocado sunt transformați în materiale prietenoase cu mediul. Deși hârtia reciclată și cartonul sunt considerate în mod obișnuit soluții sustenabile, procesul repetat de reciclare poate slăbi fibrele, ducând la o calitate redusă a produselor. Hârtia pe bază de avocado, dezvoltată de Westfalia, abordează această provocare prin valorificarea celulozei și amidonului din deșeurile de avocado, sporind astfel rezistența hârtiei și reducând necesitatea fibrelor de lemn.
Vezi și Ce este dry farming în agricultură și avantajele practicii
În mod obișnuit, cojile și sâmburii de avocado sunt destinați unor utilizări cu valoare scăzută. Cu toate acestea, procesul inovator al companiei Westfalia crește valoarea acestor subproduse, răspunzând cererii tot mai mari pentru ambalaje sustenabile în industria alimentară și a băuturilor.
Westfalia a explorat și alte utilizări ale deșeurilor de avocado, inclusiv în produsele cosmetice, unde a înlocuit microbilele de plastic – mici particule de plastic sunt adăugate în pasta de dinți sau în gelul de duș pentru a produce efectul de exfoliere – cu alternative naturale.
Sursa: g4food