Scăderea TVA de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie ar trebui să se vadă cu adevărat în prețul produselor alimentare de pe rafturi, deoarece costurile de producție s-au micșorat la rândul lor. O spun chiar reprezentanții Asociației Române a Cărnii (ARC), a cărei conducere susține că prețurile la preparatele din carne au continuat tendinta de scădere, pentru că o serie de cheltuieli care intrau în costurile de producție și care încă erau taxate cu 24% TVA, au scăzut la rândul lor.
“Mă refer la preturile de livrare în retail sau la cele de desfacere prin magazinele proprii. Însă din analizele noastre, cu foarte putine excepții, marile rețele de magazine au operat, la rândul lor, reduceri de prețuri corespunzătoare”, a precizat Radu Timiș, pre;edintele Asociației Române a Cărnii.
Aplicând acest raționament ar trebui ca reducerea de prețuri să se vadă și la alte produse sau poate că este încă prea devreme pentru unii producători și mai ales retaileri să aplice modificarea…