Cunoscuți sindicaliști din agricultură, condamnați definitiv. Află de ce

0
sindicaliști din agricultură
Foto cu caracter ilustrativ.
- Reclamă -

Doi sindicaliști din agricultură, pedepsiți definitiv de magistrații Curții de Apel București, ambii primind închisoare cu suspendare și obligați la plata unor daune și taxe de judecată.

Astfel, potrivit unei informări a DNA postată nu demult, prin decizia penală nr. 328/A din 12 martie 2021, Curtea de Apel București a hotărât în cazul inculpatului Ștefan Niculae că-l condamnă, la data faptelor președinte al Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii Conexe Agrostar, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Decizia magistraților survine ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și instigare la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Totodată, instanța citată îl condamnă pe inculpatul Dorobanțu Tudor, la data faptei secretar general al Federației Agrostar și manager în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Și în acest caz, motivul a fost săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Nu în ultimul rând, instanța de judecată dispune achitarea inculpatei Apan Lucia pentru săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina sa, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

Plata unor daune

De asemenea, judecătorii îi obligă inculpații Ștefan Niculae și Dorobanțu Tudor, în solidar, la plata către partea civilă, Ministerul Fondurilor Europene, a sumei de 63.855 lei, cu titlu de daune materiale.

- Reclamă -

Totodată, instanța a dispus confiscarea de la inculpatul Ștefan Niculae a sumei de 20.000 de euro, respectiv desființarea înscrisurilor falsificate.

Nu în ultimul rând, magistrații Curții de Apel București îl obligă pe inculpatul Ștefan Niculae la plata sumei de 17.500 lei și pe inculpatul Dorobanțu Tudor la plata sumei de 6.500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

„Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 24 octombrie 2017, vezi comunicatul nr. 1044/VIII/3 din data de 08 noiembrie 2017”, au conchis magistrații în comunicat.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.