Daea a anulat ordinul prin care fermierii nu puteau să crească mai mult de 5 porci

1

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a respectat solicitarea făcută de premierul Viorica Dăncilă şi a anulat ordinul emis tot de el, anterior, prin care erau reclasificare fermele de porci astfel încât se prevedea că fermierii nu pot creşte mai mult de 5 porci fără a se întregistra. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 1 aprilie.

Într-un răspuns oficial, reprezentanții Ministerului Agriculturii au precizat: „Vă informăm că în MONITORUL OFICIAL NR. 252 DIN 02.04.2019 A FOST PUBLICAT ORDINUL NR. 255 DIN 01 APRILIE 2019privind abrogarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 224/2019 pentru stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României.”

Ce solicita premierul Dăncilă

„Domnule ministru am să vă rog să reveniţi ordinul pe care l-aţi dat în legătură cu stabilirea dimensionării tipurilor exploataţiilor de suine pe teritoriul României. Eu cred că trebuie să avem grijă de oamenii care au ferme mici şi să îi încurajăm. Vă rog să anulaţi ordinul, să revenim la ce aveam înainte, şi bineînţeles vom face o analiză referitor la acest aspect”, a afirmat Viorica Dăncilă, în şedinţa de guvern dun 29 martie.

Reamintim că prin acest ordin, se prevedea că ţăranii pot creşte doar până la 5 porci fără a fi nevoiţi să se înregistreze şi să plătească impozit. Anterior, prin ordinul din 2017, se prevedea că fermierii nu sunt nevoiţi să se înregistreze dacă au până în 20 de capete de porci.

Sursa: b1

Citeşte şi Sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița

 

un comentariu

  1. […] Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a respectat solicitarea făcută de premierul Viorica Dăncilă şi a anulat ordinul emis tot de el, anterior, prin care erau reclasificare fermele de porci astfel încât se prevedea că fermierii nu pot creşte mai mult de 5 porci fără a se întregistra. Decizia a fost… Cititi mai multe aici: Daea a anulat ordinul prin care fermierii nu puteau să crească mai mult de 5 porci […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here