Daea anunță: România va primi încă un ajutor din partea Comisiei Europene

3
- Reclamă -

România va primi încă un ajutor din partea Comisiei Europene pentru compensarea pierderilor suferite de fermierii afectaţi de importurile de cereale din Ucraina printr-un nou mecanism de sprijin, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

 

„România va beneficia de prima tranşă din rezerva de criză. Am ţinut legătura mereu cu Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles şi am cunoştinţă că se va lucra la un nou mecanism de sprijin, pentru suplimentarea sumelor destinate ţării noastre, aşa cum a solicitat preşedintele României”, a afirmat Petre Daea.

Şeful MADR a subliniat că este în dialog instituţional cu Comisia Europeană pentru stabilirea instrumentelor de sprijin pentru despăgubirea pierderilor înregistrare la culturile de primăvară din cauza secetei, precizând că primii bani vor fi distribuiţi fermierilor imediat după aprobarea ajutorului de stat de către CE.

APIA: pot fi depuse cererile de finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina

„În respect pentru fermierii români facem tot ce trebuie pentru a ajunge la timp sumele ce li se cuvin. Lucrăm împreună cu partenerii de dialog la stabilirea metodologiei de aplicare. Ministerul Agriculturii a început în data de 10 februarie dialogul instituţional cu Comisia pentru stabilirea ajutorului de stat destinat despăgubirii pierderilor înregistrare la culturile de primăvară din cauza secetei. După agrementarea mecanismului cu Comisia vom pune în mişcare actul normativ pe care îl avem deja realizat în minister. Suntem pregătiţi şi estimez că plăţile se vor face în următoarele luni”, a adăugat ministrul Agriculturii.

- Reclamă -
- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] România va primi încă un ajutor din partea Comisiei Europene pentru compensarea pierderilor suferite de fermierii afectaţi de importurile de cereale din Ucraina printr-un nou mecanism de sprijin, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.   „România va beneficia de prima tranşă din… Cititi mai multe aici: Daea anunță: România va primi încă un ajutor din partea Comisiei Europene […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.