Finanţare nerambursabilă pentru prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor

1
ant madr finantare absorbtia
- Reclamă -

Toate cererile de finanţare aferente submăsurii 17.1, depuse în perioada 9 august -16 decembrie 2022 şi declarate eligibile de către Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale, vor beneficia de finanţare, informează Clubul Fermierilor Români.

„În urma adresei transmise de către Clubul Fermierilor Români, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că toate cererile de finanţare depuse în perioada 9 august -16 decembrie 2022 şi declarate eligibile de către Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale vor beneficia de finanţare. Din dorinţa de a sprijini fermierii în mod real, Clubul Fermierilor Români, având susţinerea şi expertiza Clubului Fermierilor Români Broker de Asigurare, a transmis, la finalul lunii februarie 2023, o adresă către MADR prin care a solicitat identificarea de noi surse de finanţare pentru cererile de finanţare aferente sM 17.1, declarate de către AFIR „eligibile fără finanţare”, se arată într-un comunicat al Clubului Fermierilor Români.

Potrivit sursei citate, întrucât, conform Regulamentului UE nr. 1305/2013, art. 49 (2) şi PNDR, sprijinului acordat în cadrul submăsurii 17.1 nu îi sunt aplicabile criterii de selecţie, MADR a întreprins demersuri pentru asigurarea fondurilor necesare, astfel încât toate cererile de finanţare depuse în perioada desfăşurării sesiunii şi declarate eligibile să beneficieze de finanţare.

Concret, MADR a transmis Comisiei Europene, spre aprobare, versiunea XVI a PNDR, conţinând propunerea de realocare financiară care să permită finanţarea integrală a cererilor de finanţare eligibile din cadrul acestei submăsuri, precizează sursa citată.

„Încă de la începutul acestei sesiuni, ne-a fost semnalată de către membrii noştri situaţia nefavorabilă în care se află din cauza valorii reduse de fonduri ale sM 17.1. Concret, fermierii au fost informaţi de către AFIR cu privire la imposibilitatea alocării de fonduri pentru poliţele declarate eligibile în cadrul mai multor rânduri pe parcursul anului 2022. Drept urmare, ne-am adresat MADR. Apreciem dialogul şi deschiderea pe care o manifestă ministerul şi autoritatea de management PNDR faţă de fermierii care accesează sM 17.1”, a declarat Florian Ciolacu, director executiv în cadrul Clubului Fermierilor Români.

La rândul său, Georgiana Rusu, director executiv Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, a arătat că fermierii sunt beneficiarii Submăsurii 17.1 – programul de finanţare nerambursabilă pentru prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor.

- Reclamă -

„Noi, Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, suntem alături de fermieri de peste 12 ani. Împreună cu asociaţia Clubul Fermierilor Români, am contribuit în mod activ la simplificarea ghidurilor de accesare a acestei submăsuri şi ne implicăm constant pentru ca fermierii să gestioneze corect şi din timp riscurile aferente propriilor afaceri agricole”, a precizat Georgiana Rusu.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociaţie non-profit şi non-guvernamentală a fermierilor din România.

Obiectivul principal al Clubului este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare şi elaborare a reglementărilor europene şi naţionale în domeniul agricol, cu scopul de a creşte performanţa fermierilor din România.

Membrii asociaţiei sunt fermieri performanţi care au modele de afaceri bazate pe inovaţie, tehnologie şi ghidul de bune practici în agricultură, pentru creşterea competitivităţii şi a valorii adăugate create în acest domeniu.

Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare are o experienţă de peste 12 ani în gestionarea riscurilor şi asigurarea culturilor agricole, utilajelor, animalelor şi bunurilor din ferme, cu misiunea de a reprezenta interesele fermierilor.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Toate cererile de finanţare aferente submăsurii 17.1, depuse în perioada 9 august -16 decembrie 2022 şi declarate eligibile de către Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale, vor beneficia de finanţare, informează Clubul Fermierilor Români. „În urma adresei transmise de către Clubul Fermierilor Români, Ministerul Agriculturii… Cititi mai multe aici: Finanţare nerambursabilă pentru prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.