Daea: Ciobanii au fost împinși de dorința de a se vedea la televizor

2

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat luni seara, într-o emisiune tv, că nu-i are în mintea răzbunării pe oierii care au protestat anul trecut, pe 10 octombrie, în curtea Ministerului Agriculturii. Șeful de la Agricultură spune că oierii au ridicat și probleme neadevărate doar din dorința de a se vedea la televizor.

„Oierii noștri, săracii, crescătorii de ovine o duc greu și încă o dată vreau să le spun că am fost, sunt și voi fi toată viața alături de fermierii români, de toți din agricultura țării, fără deosebire. Oamenii aceștia au avut niște necazuri, în ultimul timp, unii dintre ei au pierdut baza furajeră, au pierdut efective de animale. Am găsit, că nu întâmplător vorbesc despre acest lucru, apropo de a ne da mâna când e rău, am găsit acea energie, acea solidaritate necesară, acea energie umană și la chemarea, la solicitarea mea, am putut să trimit, pe de o parte, efectivele de animale la cei la care le-au pierit animalele și le-am dus imediat animalele care le-au murit, ca urmare a incendiilor, și la ceilalți, am dus furajele necesare pentru ovinele respective.

Deși, unii dintre ei, și nu le port niciodată, nu o să-i am în mintea răzbunării niciodată, pentru că nu mă caracterizează acest lucru, unii dintre ei protestau tot timpul în curtea Ministerului Agriculturii, criticând și ridicând o serie întreagă de probleme, unele din ele adevărate, la care am căutat și am găsit soluții, unele sunt în rezolvare, altele, neadevărate, dar împinse de dorința de a se vedea la televizor. Ei vorbeau cu posturile de televiziune și eu nu știam că ei vin în curtea Ministerului Agriculturii. Nu m-a interesat acest lucru. A ajuns la necaz, m-am dus lângă necazul lui. M-am dus lângă necazul lui și necazul lui l-am atenuat prin asigurarea  furajelor care au fost dispărute, de sute de milioane de euro, pentru că ceilalți fermieri au înțeles chemarea ministrului și au zis: haideți, domle, să ne ducem, să rezolvăm, pentru că așa este bine. Când este cineva la rău, toți să ne dăm mâna”, a declarat Daea.

Vă reamintim că pe 10 octombrie 2018, mai mulți crescători de ovine, cu cojoacele pe ei, au pichetat Ministerul Agriculturii. I-au tulburat liniștea ministrului Petre Daea, aducându-i doi berbeci chiar în curtea ministerului, chiar sub ferestrele cabinetului său și l-au făcut să întârzie la inaugurarea Zilei Produsului Românesc.

 

2 comentarii

  1. […] Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat luni seara, într-o emisiune tv, că nu-i are în mintea răzbunării pe oierii care au protestat anul trecut, pe 10 octombrie, în curtea Ministerului Agriculturii. Șeful de la Agricultură spune că oierii au ridicat și probleme neadevărate doar din… Cititi mai multe aici: Daea: Ciobanii au fost împinși de dorința de a se vedea la televizor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here