Daea: de astăzi a fost reluată plata subvențiilor APIA

1
Daea pui de o zi

De astăzi, 3 ianuarie 2019, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reluat plata subvențiilor aferente anului 2018. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Petre Daea.

De astăzi se lucrează la APIA pentru a termina plățile la fermieri, cele care au fost începute, apoi se va face plata ajutorului național tranzitoriu, în așa fel încât până pe 31 martie (2019 n.r.) să încheiem acordarea subvențiilor în totalitate la fermierii țării, a anunțat Petre Daea.

Ministrul agriculturii le-a atras atenția angajaților APIA să rezolve fiecare dosar de subvenții cu probleme pentru ca fermierii în cauză să-și poată încasa ajutoarele care li se cuvin. Dosarul tău nu este bun, nu ai dreptul la subvenții, asemenea abordare nu există în Ministerul Agriculturii, a avertizat Daea.

„Acolo unde sunt probleme, să se discute imediat în așa fel încât dosarele să fie conforme pentru eligibilitatea lor. Din nefericire, sunt situații în care au apărut probleme și e nevoie de clarificare. Dosarul tău nu este bun, nu ai dreptul la subvenții, asemenea abordare nu există în Ministerul Agriculturii. Cum la fel, nu putem da banii la toți fermierii odată. Facem o planificare și APIA transmite la județe, în așa fel încât fermierii să fie asigurați că banii vin la timpul potrivit”, a mai declarat Daea.

Citeşte şi Fonduri de de 115.995.314 euro pentru împăduriri

un comentariu

  1. […] De astăzi, 3 ianuarie 2019, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reluat plata subvențiilor aferente anului 2018. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Petre Daea. De astăzi se lucrează la APIA pentru a termina plățile la fermieri, cele care au fost… Cititi mai multe aici: Daea: de astăzi a fost reluată plata subvențiilor APIA! […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here